MERIDIAN CZERNOWITZ в телерадіоефірі Суспільного: прямі трансляції, гостьові студії, перформанс

MERIDIAN CZERNOWITZ в телерадіоефірі Суспільного: прямі трансляції, гостьові студії, перформанс

6 вер. 2021

Із 3 до 5 вересня у Чернівцях відбувся ХІІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ*. Протягом трьох днів події, команда Суспільного Буковини та Радіо Культури працювала на виїзних студіях біля Літературного целанівського центру, що на вулиці Ольги Кобилянської, та інших локаціях фестивалю.

Читайте також: Суспільний мовник Буковини доєднався до «Global Village» у Чернівцях

Щодня у прямий ефір виходили ведучі UA: БУКОВИНА, Радіо Культури та Українського радіо Буковина разом з організаторами, волонтерами та учасниками фестивалю. За кадром працювали продюсери, режисер, оператори та інженери.

Окрім цього, усі регіональні телеканали у заключний день фестивалю показали наживо спецефір із MERIDIAN CZERNOWITZ та із IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space, над яким працювали спільно команди Суспільного з Чернівців, Києва та Дніпра.

«Ми зробили серію трансляцій на телеканал UA: БУКОВИНА та на Українське радіо Буковина. Цього року нам вдалося попрацювати на фестивалі не тільки для аудиторії у Чернівецькій області, але ми також забезпечили трансляції для Радіо Культура та спільно з UA: КИЇВ та UA: ДНІПРО підготували спецефір для регіональних мовників Суспільного», прокоментував продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

4 вересня відбулася трансляція на UA: БУКОВИНА перформансу  Юрія Андруховича у Будинку радіо Суспільного Буковини. Подію відвідали понад 100 людей. Як це було — розповідають новинарі Суспільного Буковини.

«Організатори творять велику справу, коли обирають складні дискусії, аби наблизити Чернівці на культурну мапу Європи. В межах фокусної теми “Україна очима світу” спілкувалася про наш культурний імідж та потенціал із першим генеральним директором Українського інституту. Я підозрювала, що про Україну знають точкові речі, на кшталт борщу і вишиванки, але деякі результати їхніх досліджень мене подивували. Такі розмови для мене – важливі. Бо вони про утвердження Суспільного як платформи розвитку громадянської відповідальності та культури. Вони про саморозвиток тих, для кого ми працюємо», – поділилася враженнями журналістка Українського радіо Буковина Аліна Хрищук.

Письменники  розповіли журналістам Суспільного Буковини про свій перший та цьогорічний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ.

Про те, як команда Суспільного готувалася до фестивалю можна прочитати за посиланням.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії.
Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

* Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ – дійство, побудоване на фундаменті культурної спадщини Чернівців, продукт генної та історичної пам’яті його мешканців. Метою фестивалю є повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами.