Суспільний мовник Буковини доєднався до «Global Village» у Чернівцях

Суспільний мовник Буковини доєднався до «Global Village» у Чернівцях

28 лип. 2021

27 липня команда Суспільного UA: БУКОВИНА розповіла на «Global Village» про те, як мовник висвітлює життя національних спільнот регіону, які проєкти реалізовані та які — у планах. Участь у заході від від AIESEC взяв продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин та менеджерка Ольга Гришин-Грищук. UA: БУКОВИНА —  інформаційний партнер події.

«Суспільне Буковини намагається за можливості підтримувати подібні заходи, адже нам важливо, аби молодь мала ширші можливості для розвитку та самореалізації. Попри те, що минулого року у зв’язку з карантином таких подій у регіоні майже не проводили, ми надолужуємо втрачене вже цьогоріч», — розповів продюсер UA: БУКОВИНА Максим Волошин

Фестиваль культур «Global Village» міжнародна організація AIESEC організовує у Чернівцях вже десятий рік поспіль. Мета ініціативи — показати культурну різноманітність світу в «живому» інтерактивному форматі під час фестивалю, розширити світогляд чернівчан та залучити іноземних волонтерів. Цьогоріч у програмі «Global Village» були виступи, майстер-класи, турецькі танці, вікторина та розіграш. Фестиваль відбувався у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

«Ми хотіли створити невимушену атмосферу, але, при цьому,  створити середовище для обміну думок. Люди взаємодіяли з ведучою та брали участь у різноманітних активностях. Особливо бурхливо аудиторія реагувала на виступи іноземних волонтерів — турецький танець та виконання пісні волонтеркою Полен. Після офіційної частини багато хто ще залишився, щоб поспілкуватися з волонтерами, представниками ГО та бізнесу», — розповіла представниця AIESEC Софія Матушак.

 

Про те, як минув цьогоріч фестиваль, журналістка Аліна Хрищук поговорить із співорганізаторкою заходу Софією Матушак у програмі «Точка дотику» о 12:20 в ефірі Українського радіо Буковина.

Слухати Українське радіо Буковина можна онлайн на сайті філії та на частотах

Чернівці –  91,8 FM;

Новодністровськ – 106, 6 FM;

Путила – 107,0 FM.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — єдине медіа в Україні, яке постійно створює проєкти мовами національних спільнот — для них, а про них — українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин.

Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. UA: ЗАКАРПАТТЯ створює телепрограми угорською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та румунською. UA: ОДЕСА — гагаузькою, молдавською та болгарською. Команда UA: БУКОВИНА виготовляє проєкти румунською.