Це майданчик для змагань ідей, думок та методів — чернівецька молодь поділилася думками щодо дебатів на Суспільному

Це майданчик для змагань ідей, думок та методів — чернівецька молодь поділилася думками щодо дебатів на Суспільному

27 лис. 2020

27 листопада  о 19:00  Суспільний мовник Буковини покаже «Виборчий округ. Дебати». До участі запрошено кандидатів на посаду міського голови Чернівців Віталія Михайлішина та Романа Клічука. 29 листопада Чернівці оберуть собі мера на найближчі 5 років.

Журналісти Суспільного поспілкувалися із лідерами молодіжних рухів Чернівецької громади та розпитали їх про те, чому на їхню думку дебати важливі.

Андрій Тужиков, письменник та засновник ГО «Лабораторія Культури», Анастасія Головченко, координаторка заходів ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку», Олександр Гуляєв, координатор  «Центру молоді Чернівців» та Дмитро Міцевич, проєктний менеджер Українського народного дому наводили свої аргументи про те, чому кандидатам на посаду міського голови варто взяти участь у програмі  «Виборчий округ. Дебати»

За словами активістів, дебати важливі, адже:

  •  це своєрідна співбесіда кандидата в мери з городянами; 
  •  це можливість переконати тих, хто ще не визначився;
  •  це можливість презентувати себе як сучасного європейського політика;
  •  це майданчик для змагань ідей, думок та методів.

Дивіться телепроєкт онлайн на сайті за посиланням, на фейсбук-сторінці або ютюб-каналі філії Суспільного. Слухати пряму трансляцію можна в ефірі UA: Українського радіо Буковина на частоті 91,8 FM.

В обох кандидатів є можливість взяти участь у програмі онлайн за допомогою скайп-зв’язку.  Це зумовлено тим, що один із кандидатів, а саме Роман Клічук, хворіє на коронавірус, про це він написав у на своїй фейсбук-сторінці.

Про правила і таймінг програми  «Виборчий округ. Дебати» читайте за посиланням.

Нагадаємо, проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 4 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників у  2018 році, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада-грудня 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.