Правила і таймінг проєкту «Виборчий округ. Дебати»

Правила і таймінг проєкту «Виборчий округ. Дебати»

25 лис. 2020

27 листопада о 19:20 на телеканалі UA: БУКОВИНА відбудеться прямий ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати». До участі Суспільний мовник Буковини запросив кандидатів на посаду міського голови Чернівців Віталія Михайлішина та Романа Клічука. 

 Дивіться телепроєкт онлайн на сайті за посиланням, на фейсбук-сторінці або ютюб-каналі філії Суспільного. Слухати пряму трансляцію можна в ефірі UA: Українського радіо Буковина на частоті 91,8 FM.

 В обох кандидатів є можливість взяти участь у програмі онлайн за допомогою скайп-зв’язку.  Це зумовлено тим, що один із кандидатів, а саме Роман Клічук, хворіє на коронавірус, про це він написав у на своїй фейсбук-сторінці.

Програма складатиметься із таких таких блоків:

- жеребкування (1 хвилина); 

- вступне слово кандидатів (по 3 хвилини);

- 2 питання від ведучої (2 хвилини на відповідь по кожному питанню);

- обговорення топ-проблем міста (3 хвилини на відповідь); 

- 3 перехресні запитання від кандидата до кандидата (30 секунд на запитання та 2 хвилини на відповідь по кожному питанню); 

- заключні промови кандидатів (по 1 хвилині).

У випадку, якщо кандидат образив іншого кандидата, його команду чи окремого її представника, опонент матиме право на репліку-відповідь.

Таким чином, учасники матимуть по 3 хвилини для вступного слова. Далі ведуча поставить по 2 запитання кожному із кандидатів. На запитання ведучої — 30 секунд, для відповідей від учасників проєкту — по 2 хвилини на кожне запитання.

На відповідь щодо обговорення топ-проблеми міста у кожного кандидата буде по 3 хвилини.

Далі опоненти ставитимуть один одному по 3 запитання. На запитання — 30 секунд, 2 хвилини — на відповідь.

Завершиться ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати» фінальними промовами учасників. Кожен із кандидатів матиме для слова 1 хвилину.

Тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» становитиме орієнтовно 50 хвилин. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50%.

Нагадаємо, що офіційних листів із відповідями від жодного зі штабів UA: БУКОВИНА поки не отримала. Однак представник штабу «Команди Михайлішина» 24 листопада у телефонній розмові підтвердив журналістам Суспільного Буковини участь Віталія Михайлішина у програмі  «Виборчий округ. Дебати».

 UA: БУКОВИНА готова роздавати сигнал трансляції передачі «Виборчий округ. Дебати» зацікавленим телеканалам.

 Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 4 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників у  2018 році, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада-грудня 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.