UA: БУКОВИНА готова надати сигнал трансляції передачі «Виборчий округ. Дебати» зацікавленим телеканалам

UA: БУКОВИНА готова надати сигнал трансляції передачі «Виборчий округ. Дебати» зацікавленим телеканалам

24 лис. 2020

UA: БУКОВИНА готова виступити незалежним майданчиком для проведення дебатів кандидатів другого туру виборів на посаду міського голови Чернівців та надати сигнал трансляції передачі «Виборчий округ. Дебати» зацікавленим телеканалам.

Суспільний мовник Буковини досі очікує на відповідь зі штабу одного із кандидатів на посаду міського голови Чернівців щодо готовності взяти участь у дебатах на Суспільному.  А саме від представників «Єдиної Альтернативи», які обіцють дати відповідь щодо участі Романа Клічука у дебатах на Суспільному дещо згодом. Представник штабу «Команди Михайлішина» сьогодні, 24 листопада, у телефонній розмові підтвердив журналістам Суспільного Буковини участь Віталія Михайлішина у програмі  «Виборчий округ. Дебати» .

«Попередньо Роман Клічук та Віталій Михайлішин висловили свою готовність брати участь у дебатах на Суспільному Буковини. У офіційному запрошенні кандидатів ми просили надати офіційну відповідь про свою участь до 24 листопада включно. Отож, чекаємо. Якщо виникне потреба, то Суспільний мовник готовий надати можливість кандидатам взяти участь у дебатах за допомогою skype. Отже, вмикайте Суспільне Буковини 27 листопада о 19:20 – разом з вами чекаємо на дебати», — зазначив продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

Телеканал, радіо і діджитал-платформи Чернівецької філії Суспільного не належать жодній політичній чи бізнес-групі, працюють винятково в інтересах українських громадян на кошти платників податків, тож можуть виступити майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах.

«Прийти на дебати у філію Суспільного — це ознака готовності кандидата брати на себе відповідальність перед виборцями. Тільки Суспільне може надати незалежний майданчик для незаангажованої політичної дискусії в регіоні. Про це свідчить високий рівень проведення дебатів другого туру в Луцьку, Ужгороді та у Львові, на які прийшли всі опоненти. Закликаємо кандидатів і в інших містах поважати своїх виборців і прийти на ефір на Суспільному — на дебати на чесних умовах»,— зазначила генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Ведуча програми «Виборчий округ. Дебати» Суспільного Буковини Євгенія Гайфер розповіла про формат роботи під час ефіру: «В нас є чітка картка проєкту, згідно з якою ми будемо працювати. На початку програми кожен з кандиатів матиме по три хвилини для самопрезентації, далі ми поставимо їм ще по два питання від Суспільного, сформульовані редакторською групою та озвучені модератором, а також буде обговорено топ-проблеми міста».

Формат токшоу «Виборчий округ. Дебати» передбачає:

- жеребкування (1 хвилина);

- вступне слово кандидатів (по з хвилини);

- два питання від ведучої (2 хвилини на відповідь по кожному питанню);

- обговорення топ-проблем міста (3 хвилини на відповідь); 

- три перехресні запитання від кандидата до кандидата (30 секунд на запитання та 2 хвилини на відповідь по кожному питанню); 

- заключні промови кандидатів (по 1 хвилині).

У випадку, якщо кандидат образив іншого кандидата, його команду чи окремого її представника, опонент матиме право на репліку- відповідь.

Нагадаємо, що офіційних листів із відповідями зі штабів «Єдиної Альтернативи» та «Команди Михайлішина» поки UA: БУКОВИНА не отримала.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 4 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників у  2018 році, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада-грудня 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.