«Буковинські загадки» покажуть всі регіональні  мовники Суспільного

«Буковинські загадки» покажуть всі регіональні мовники Суспільного

30 жов. 2020

З 2 листопада на телеканалі UA: БУКОВИНА та в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного вийде програма «Буковинські загадки» про життя Буковини минулих століть. Проєкт відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

«Буковинські загадки» виходитимуть щовівторка о 18:40. Загалом в ефір вийде 24 випуски програми.  

Читайте також: На UA: БУКОВИНА стартує новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним»

В проєкті мова йтиме про історію Буковини.  За словами автора проекту Ярослава Адамчука, згадають про відомих підприємців, меценатів, діячів культури та політиків Буковини, розкажуть  про унікальні палаци, культові споруди, адміністративні будівлі, які були зведені в нашому краї і досі збереглися у первісному, або ж видозміненому вигляді.

«Значну частину часу в роботі над проєктом забрав пошук хоч якихось матеріалів, бо про Буковину написано дуже мало. Я перш за все, дякую команді людей залучених до реалізації проєкту, а це і оператор і монтажери і ті, хто начитував текст, бібліотекарі, буковинці, які розповідали історії та легенди про деякі об`єкти, — прокоментував Ярослав Адамчук і додав: — Впевнений, що цей проєкт дасть відповідь не тільки на запитання про наш край, а і спонукає ще більше вивчати Буковину. Головне, щоб ці історії мотивували до пізнання, подорожей та підвищували інтерес до цікавинок і вивчення своїх сіл, містечок та районів».

Нагадаємо, Суспільне запустило у виробництво 20 творчих проєктів для регіонального мовлення, які відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени минулого року. UA: БУКОВИНА реалізує одразу чотири проєкти-переможці, два з яких: (Не)відомі Карпати та «Ок, я тобі поясню» вже вийшли в ефір усіх філій Суспільного.