Спецефір до Дня вишиванки відбувся на Суспільному Буковини

Спецефір до Дня вишиванки відбувся на Суспільному Буковини

21 тра. 2020

Команда телеканалу UA: БУКОВИНА21 травня  організувала півторагодинний тематичний спецефір «Код нації: вишиванка об’єднує», який транслювся  на двох платформах Суспільного — телеканалі та фейсбук-сторінці філії. Почався ефір об 11:00 і тривав понад годину. За декілька годин у мережі фейсбук ефір подивилися понад 16 тисяч користувачів.

 

До спецпроєкту долучилися й інші регіональні філії Суспільного мовника, знявши тематичні відеоролики, тому  глядачі могли побачити святкування Дня вишиванки у різних регіонах України. Детальніше за посиланням.

Ведучими були журналістка Олеся Жук та лінійний продюсер радіо Суспільного Буковини Павло Тодорович. До ефіру долучалися організатори свята, ткалі із різних регіонів, а також поціновувачі вишиванок, які живуть закордоном.  

 

«Суспільне Буковини виступає майданчиком, який об’єднує в цей день українців з різних куточків світу, котрі популяризують Україну, її культуру та звичаї. Долучатися до подібних ініціатив необхідно, особливо, в умовах карантину. Тим самим ми нагадуємо, що пандемія не завершилась. Та при цьому, святкувати свято ніхто не відміняв,  тому організатори запланували он-лайн заходи, до яких можна буде доєднатися впродовж дня», — прокоментував Павло Тодорович.

Режисерка Суспільного Буковини Юлія Теодорян розповіла про роботу сьогодні: «Технічно ефір був непростим, адже це не лише записані історії, які ми ставили в  трансляцію, це були також прямі включення, одне з таких — із Об’єднаних Арабських Еміратів, тому потрібно було спрацювати дуже точно, нам це вдалося». Юлія за режисерським пультлм працює сьогодні у вишиванці, для неї це особливе свято, каже, що вдома має і традиційну румунську вишиванку, якій понад 60 років. Одягає її на особливі події.

 

Про минулорічний спецпроєкт Чернівецької філії Суспільного до Всесвітнього дня вишиванки дивіться у відеоролику.

Нагадаємо, що UA: БУКОВИНА щоп’ятниці об 11:00 транслює на свою сторінку у мережі Фейсбук, а також на Ютуб-канал екскурсії Чернівцями.