Журналістки Суспільного Буковини беруть участь у тренінгу від румунських колег

Журналістки Суспільного Буковини беруть участь у тренінгу від румунських колег

7 тра. 2020

 З 4 по 14 травня представниці румуномовної редакції Суспільного Буковини беруть участь у Школі журналіста, яку організували ГО Медіа Центр «BucPress» у співпраці з Румунським Інститутом Культури (Бухарест). У цій школі беруть участь близько 30 студентів, журналістів та блогерів, які працюють у румуномовному інформаційному просторі. Перший тиждень тренінгів присвячений дикції та радіомовленню. Спікерами є Кармен Іванов та Міхай Кречун з міста. Бухарест (Румунія). Кармен Іванов займається тренінгами щодо вдосконалення дикції. Починаючи з 11 травня проводитиме онлайн лекції тележурналіст та автор книг щодо протидії фейкам та дезінформації Маріан Войку.  Про це розповів організатор тренінгів, голова ГО Медіа Центр «BucPress»  Марін Герман.

 

 

«Ми з Валентиною Кукуруз проходимо онлайн курси, тренінг з дикції. Попри те що ми багато років працюємо на радіо, ми дізнались багато нового, багато чому навчились.. Для нас як журналістів румунської редакції UA: БУКОВИНА — це хороша нагода перейняти досвід журналістів з Бухаресту (Румунія), навчитись від них деяких тонкощів вимови й навіть по практикувати вправи для покращення дикції. Це цікавий досвід, розповідає фахівчиня румуномовної редакції Суспільного Мар’яна Струц Вдячні організаторам, Агенції «BucPress» з Чернівців та колегам з Бухаресту «Dicție.ro» і сподіваємось, що це не останній наш тренінг».

Нагадаємо, що З 13 квітня, на період карантину, румуномовна редакція змінила  звичний програмний розклад.  Замість двох програм «У нас на Буковині» (La noi, în Bucovina)  і «Одвічні цінності» (Comori eterne),  щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці об 16:30 виходить прямоефірна телевізійна програма «Діалог дня» (Dialogul zilei), яку транслютьі на YouTube канал Суспільного Буковини.