У Вижниці покажуть документальний проєкт Суспільне Чернівці «Смерічка»

У Вижниці покажуть документальний проєкт Суспільне Чернівці «Смерічка»

13 гру. 2023

17 грудня о 14:00 у кінотеатрі імені Тараса Шевченка у Вижниці відбудеться показ документального проєкту «Смерічка» — про легендарний вокально-інструментальний ансамбль. Показ організовує команда Суспільне Чернівці. Вхід вільний. 

Читайте також: «Смерічка» — документальний проєкт про карпатських Бітлз від Суспільне Чернівці

Ансамбль «Смерічка» підхопив європейську хвилю біґ-біту в 1966 році і першим почав поєднувати тогочасні ритми, гармонію поп-рок-музики та елементів джазу з народним гуцульським, буковинським, загальноукраїнським мелосом і фольклором, створивши свій власний стиль. 

Саме у Вижниці зародилась легендарна «Смерічка». Також тут відбувалась частина зйомок документального проєкту, де взяла участь співачка ансамблю Мирослава Єжеленко. У проєкті використані кадри з архіву телеканалу Суспільне Чернівці.

Спогадами про «Смерічку» у документальному проєкті Суспільного поділяться учасники гурту, а історикиня проаналізує феномен гурту.

Читайте також: Наважилися у радянський час популяризувати українську пісню, — авторка фільму Суспільного про «Смерічку»

Показ проєкту відбудеться за участі творців проєкту Марини Буличевої та Володимира Мороза. З ними можна буде поговорити про зйомки та ідею проєкту, а також поділитися враженнями після перегляду.

 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне Чернівці, Українське Радіо Чернівці та цифрові платформи: