Виїзні студії та розмови про 30 років незалежності — Суспільне Буковини готує спецпроєкт до Дня Незалежності

Виїзні студії та розмови про 30 років незалежності — Суспільне Буковини готує спецпроєкт до Дня Незалежності

20 сер. 2021

До 30-тої річниці Дня Незалежності України Суспільний мовник Буковини готує серію виїзних інтерв’ю, де разом із запрошеними експертами журналісти говоритимуть про те, як змінилося життя на Буковині за роки незалежності України. Теле- та радіоефіри  відбуватимуться  23-24 серпня  з 19:30 до 20:30  на UA: БУКОВИНА, 24 серпня о 17:10, 25- 26 серпня о 12:10  та о 17:10 на Українському радіо Буковина.

Виїзні інтерв’ю будуть тематичними: екологія, туризм, наука, місцева економіка, медицина, карантин та боротьба із пандемією.

«Цього року нам 30. Досягнувши такого віку ми, принаймні, можемо спробувати підбити певні підсумки і спробувати помріяти про майбутнє. Така думка наштовхнула нашу команду підготувати серію розмов з експертами про зміни і обговорити можливі напрями руху, які є перед нами і які ми можемо собі створити у майбутньому, каже продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин. Ми будемо говорити про точки росту: зміни у туристичній галузі краю і як ці зміни можна покращувати та нарощувати. Також, обов’язково охопимо тему екології: 30 років ми жили не особливо задумуючись про наслідки зміни клімату, але вже сьогодні наш край, як і решта світу страждає від цього. Не оминемо ми і пандемії. Згадаємо з якими вірусами ми зустрічалися та як нам вдавалося подолати їхнє поширення. Чернівці відомі не тільки туристичними принадами, але й потужними науковими центрами, тому черговою розмовою буде можливість підсумувати тридцятирічний період для нашої науки. Економіка: з 90-х саме Калинівський ринок формував значну частину бюджету регіону, а як же зараз?».

   Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів

Програму виїзних студій та теми розмов зі спікерами журналісти формували заздалегідь, дослідивши ті проблеми та «зони росту», які потребують  суспільного обговорення. 

«Спікерів запрошували не з державних органів влади, а намагалися знайти людей максимально наближених до глядачів, які, водночас, могли б об’єктивно проаналізувати успіхи та провали розвитку важливих сфер нашої області. Поділимося з глядачами фактами та спогадами, які посадовці не завжди люблять згадувати», розповідає журналістка Українського радіо Буковина  Маргарита Олійник

     Читайте також: «Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

«Це цікава можливість проаналізувати і донести до глядача важливі процеси в області і їх зміни впродовж 30 років. Ми обрали ті теми, які досліджували особисто і щодо яких ми відчували віддачу аудиторії», —  вважає  журналістка «Сьогодні. Головне» Євгенія Гайфер.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.