Вісім років будують нове приміщення пологового відділення у Новоселиці

18:39, 15 лис. 2019
 
Вісім років будують нове приміщення пологового відділення у Новоселиці

Останні роботи там проводили у 2015 році.

Пологове відділення Новоселицької районної лікарні розраховане на 10 людей. За словами завідувача акушерсько-гінекологічного відділення Олексія Аузяка, з початку року тут народили 314 жінок.
Породілля Марія Лісніча каже, що хотіла б кращих умов, зокрема більше душових кабінок та індивідуальних палат.
В Новоселиці 20 років тому запланували побудувати реанімаційне відділення. Пізніше змінили цільове призначення на пологовий. Там могли би перебувати 10 породіль та 15 жінок з патологією вагітності.
Будівництво пологового призупинилось 4 роки тому. Спочатку виділяли гроші з місцевого бюджету, потім передали на баланс департаменту капітального будівництва обласної адміністрації, каже заступник головного лікаря Василь Сухораб. За його словами, в середині приміщення всі оздоблювальні роботи зроблені та підведені всі комунікації. Планується підключити індивідуальне опалення.
За словами начальника департаменту капітального будівництва Олександра Пуршаги, у 2011 році склали проектно-кошторисну документацію на 6 мільйонів гривень. Останню частину грошей з держбюджету виділили 4 роки тому. Їх виявилося недостатньо. Аби знати, скільки ще потрібно, треба скорегувати проектно-кошторисну документацію, а на це грошей теж немає.
Прибудова пологового відділення до Новоселицької лікарні внесена у план перспективного розвитку охорони здоров’я Чернівецької області на 2019-2021 роки.