Посадовцям та поліцейським, яких вчора затримали під час передачі частини хабаря, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі

13:32, 13 чер. 2019
 
Посадовцям та поліцейським, яких вчора затримали під час передачі частини хабаря, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі

UPD // У вимаганні хабара підозрюють в.о. голови Усть-Путильської ОТГ Наталію Фрей, про це нам стало відомо з двох різних джерел. Вчора у неї вдома проводили обшуки, сама вона перебуває за кордоном. Ми намагаємося з нею сконтактувати.

UPD // В.о. голови ОТГ не перебуває під вартою, про це нам стало відомо з власних джерел.

В.о. голови однієї з ОТГ Путильського району, депутату Путильської райради та двом поліцейським керівної ланки Нацполіції, яких вчора затримали під час передачі частини хабаря, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вони підозрюються у вимаганні хабара в 500 тисяч доларів.

Їх взяли під варту до рішення суду. Про це сказав начальник управління захисту економіки Чернівецької області Іван Тичина.

За його словами, група з чотирьох людей вимагала у підприємця хабар у півмільйона доларів за виділення в користування землі розміром у більш ніж 100 гектарів. Вони хотіли оформити її як спадщину. Підприємець звернувся до правоохоронців. Посадовців затримали вчора під час отримання ними частини хабаря у 200 тисяч доларів. Усім висунули підозри про вчинення кримінальних правопорушень.

 

 

Нагадаємо, вчора Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрило групу осіб, яка намагалась отримати хабар в 500 тисяч доларів за виділення землі у Путильському районі. До групи входили посадові особи органів місцевого самоврядування та поліції.