Телеканал UA: БУКОВИНА взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

Телеканал UA: БУКОВИНА взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти та підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину.

20 коротких відео транслюються в ефірі на та сторінках у соцмережах регіональних суспільних мовників 30 травня — 2 червня.  Суспільне Буковини взяло на себе графічне оформлення та виготовило серію відеороликів про те, як школярі Буковини освоюють нові види діяльності залишаючись вдома.

«Думаю, що для більшості з нас карантин став можливістю опанувати нові навички та навчитися тому, на що ми зазвичай шкодували часу. Наші діти вчилися разом з нами і їхні успіхи це наша гордість! Я був щиро здивований, скільки різноманітних справ опанували школярі на карантині. Для цього міжрегіонального проекту ми створили 3 відео історії та забезпечили графічний пакет для матеріалів» - прокоментував продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

Також над роликами попрацювали команди UA: КАРПАТИUA: ВОЛИНЬUA: ДОНБАСUA: МИКОЛАЇВUA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯUA: СУМИUA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії підготували 17 історій, ще три — відзняли у Києві.

«Наш спецпроєкт розпочався з наших спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я побачила, як донька моїх знайомих виграла “пітчинг”, і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгороду, яка на час карантину навчалася в Італії, намалювала і продала на аукционі картину, гроші від продажу пішли на поміч лікарям, які працюють в цей непростий час епідемії. Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко та Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко», — розповіла керівниця проєкту, режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Нам хотілося підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину знайшли сили на розвиток та удосконалення. Оптимізм та віра у власні сили  допоможуть пережити важкі часи і — хто знає — можливо саме завдяки пережитому досвіду у час карантину буде винайдена вакцина, що колись врятує людство», — каже виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.