Про порятунок життів на війні — військовий медик Андрій Аносов в інтерв’ю Суспільному

Про порятунок життів на війні — військовий медик Андрій Аносов в інтерв’ю Суспільному

15 січ. 2024

Лікар з Чернівців Андрій Аносов із лютого 2022 року — на Донеччині. Він лікує поранених бійців у стабілізаційних пунктах. Їхав туди за своїм бажанням й думав, що ненадовго. Очікував, що двох-трьох блоків цигарок йому вистачить на час війни. 

Читайте також: «Суспільне Новини. Головне» — щосуботи і щонеділі у прямому ефірі на Суспільне Чернівці

Як лікує військових за 10 кілометрів від «нуля», чи мав досвід лікування полонених росіян та чи є проблеми з медициною на фронті Андрій Аносов розповів у інтерв’ю Суспільне Чернівці.

«Я їхав туди досвідченим лікарем — не вперше був на війні. Але те, що було перші три тижні у лютому-березні 2022 року, — це був жах. Привозили бортовими вантажними машинами і там могли бути й загиблі, й поранені. Всі разом, і гори зброї. Зараз це все налагоджено», каже Андрій.

Це другий тривалий досвід Аносова на фронті. Вперше у 2015-2016 роках він був лікарем в АТО. Поїхав після повістки, хоча міг цього уникнути, бо у нього діагностували діабет й гіпертонію. До вторгнення Аносов працював в обласній лікарні анестезіологом. Часто чергував вночі у реанімації, де були найважчі ковідні пацієнти. Дотепер COVID-19 вважає страшнішим за війну. 

«Війна за своєю суттю є екстранеординарною подією, вона не може бути повністю запланована і проходити як парад. Тримають позиції. Захищаються люди. Наскільки я знаю, навіть серед моїх знайомих ще досі мобілізуються, все нормально, — каже Андрій. — Дійсно, буває горе, загинув хтось. Так само про коронавірус говорили, скільки тоді людей померло. Люди завжди помирають від чогось: від снаряда, вірусу, раку, інфаркту. Це частина нашого життя. Ми з’являємось на цьому світі і маємо лише два пункти обов’язкові: народитися і померти. Все решта — умовне»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: