Головна редакторка Суспільне Чернівці здобула журналістську премію «25 до 25: молоді та зухвалі»

Головна редакторка Суспільне Чернівці здобула журналістську премію «25 до 25: молоді та зухвалі»

13 лис. 2023

Четверо представниць Суспільного стали лавреатками премії «25 до 25: молоді та зухвалі» для журналістів-початківців, редакторів і медіамейкерів, яку започаткувало Media Development Foundation. Серед лавреаток  головна редакторка Суспільне Чернівці Алла Подлєсна. Конкурсну премію також отрмали Дар’я Свистуха — журналістка діджитал-редакції Суспільне Миколаїв, Ганна Цьомик — кореспондентка Суспільне Харків, Юлія Ткачук — відеографка діджиталу Суспільного, авторка проєкту «Artилерія».

Читайте також: Микола Чернотицький: Розбудовуємо Суспільне, щоб не було «новинних пустель»

Алла Подлєсна поділилася враженнями від перемоги, власними цінностями в роботі, а також подякувала старшим колегам.

«Мені важливо було отримати відзнаку, бо часто самому оцінити свою роботу важко. Коли відповідаєш за всю редакцію, живеш з постійними сумнівами та дилемами: чи достатньо добре ми це зробили, що могли змінити. Поза цим тебе тягне вниз, коли немає конкуренції. Звинувачують в упередженості, бо тема некомфортна для когось. Аудиторія може не оцінити публікацію, над якою працювали місяць, натомість оцінити щось, що на поверхні. Потім важко не піддатися спокусі робити щось нескладне, але що точно сподобається. У мене перманентний страх піддатись цьому, — розповіла головна редакторка Суспільне Чернівці Алла Подлєсна. — За ці кілька років я побачила, як може змінюватися ставлення до тебе як редактора саме через вік: від сумнівів і зверхності до довіри, яка зʼявилась не просто так, а через твої рішення і дії. Тому дякую людям, які витрачали на мене свою енергію і вчили. Зараз відчуваю, як це непросто».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне Чернівці, Українське Радіо Чернівці та цифрові платформи: 

Довідково

Премію «25 до 25: молоді та зухвалі» започаткував Media Development Foundation для того, щоб підсвітити діяльність медіамейкерів-початківців та підтримати їх на початку карʼєри. Премія сприяє включенню номінантів в українську медіаспільноту, а також взаємодії та обміну досвідом між молодими медіамейкерами. Завдяки премії початківці бачать, що їхню роботу цінують та заохочують розвиватися в медіасфері. А медіаспільнота — що молоді журналісти впливають матеріалами й своєю діяльністю на перебіг подій в країні.

Цьогоріч MDF отримав 144 заявки.