Суспільне Чернівці на Європейському тижні мобільності: як це було

Суспільне Чернівці на Європейському тижні мобільності: як це було

27 вер. 2023

Впродовж минулого тижня у Чернівцях проводили велопробіг, тестували вулиці на доступність, а також обговорювали оновлення велоконцепції міста, прибирали пішохідні зони та проводили екскурсії.  Команда Суспільне Чернівці стала інформаційним партнером й працювала на Європейському тижні мобільності. 


Фото: Микола Гнідко

Читайте також: Документальний проєкт Суспільного «Видимі» — на Суспільне Чернівці

Мета Тижня — привернути увагу влади до доступності та розвитку велоінфраструктури, проаналізувати, куди рухається місто: чи збільшують кількість екологічного транспорту, чи звертають увагу на доступність при ремонті вулиць чи тротуарів. 

Серед заходів — акція «Велосипедом на роботу». Усіх велосипедистів вранці пригощала безкоштовною кавою мережа однієї з кав’ярень. 

Фото: Микола Гнідко

В останній день тижня мобільності провели лекції, інтерв’ю та презентації просто неба. Команда Суспільне Чернівці транслювала заходи на ютуб-каналі філії. Окрім трансляцій, вийшли ефіри на Українському Радіо Чернівці, первинні матеріали та фоторепортажі у соцмережі.

Зокрема журналістка Суспільне Чернівці Марія Мороз провела інтерв’ю з заступником міського голови Ігорем Крохмалем, в якому він розповідає, чи відбувся тендер на 50 нових тролейбусів, коли запрацюють валідатори у приватних маршрутках та що робитимуть з проблемними маршрутами. 

«Нам було важливо підтримати Європейський тиждень мобільності, бо це про різноманіття суспільства. Там звертали увагу на потреби не лише більшості, а й меншості. Важливі теми доступності, екологічності та розвитку інфраструктури, аби в місті себе комфортно почували не лише водії автомобілів, а й маломобільні люди, пішоходи та велосипедисти. Також під час заходів звертали увагу, що за наявності інфраструктури, кількість велосипедистів, зокрема, в рази збільшиться», — розповідає шефредакторка Суспільне Чернівці Алла Подлєсна. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне Чернівці, Українське Радіо Чернівці та цифрові платформи: