«Кримське питання» на Суспільне Чернівці: наслідки підриву Каховської ГЕС та мінування хімзаводу «Кримський титан»

«Кримське питання» на Суспільне Чернівці: наслідки підриву Каховської ГЕС та мінування хімзаводу «Кримський титан»

9 чер. 2023

Про наслідки підриву Каховської ГЕС для екосистеми півдня України й Криму, небезпеку мінування росіянами хімічного заводу «Кримський титан» та черговий незаконний вирок, який винесли кримчанину Богдану Зізі, — дивіться 10 червня о 21:00 у новому випуску проєкту «Кримське питання» на Суспільне Чернівці, інших місцевих каналах Суспільного Мовлення (Суспільне Київ, Суспільне Дніпро, Суспільне Тернопіль тощо) та на платформах Суспільне Крим.

Читайте також: «Новий відлік»: підрив дамби Каховської ГЕС. Якими будуть наслідки катастрофи?

Підрив російськими військовими Каховської ГЕС — акт екоциду проти України і Європи та масштабна трагедія для довкілля Херсонщини, Миколаївщини, Криму. Негативно це може вплинути й на Запорізьку атомну електростанцію, де ситуація наразі залишається контрольованою. Про наслідки цього злочину окупантів та можливі майбутні провокації російських військових на окупованих територіях ведуча проєкту Олеся Вакуленко запитала гостей «Кримського питання»:

  • Гліба Репіча, біохіміка, кандидата хімічних наук;
  • Павла Гольдіна, зоолога, доктора біологічних наук;
  • Євгена Хлобистова, професора кафедри екології Національного університету Києво-Могилянська академія, експерта Кримськотатарського ресурсного центру;

У другій частині «Кримського питання» Олеся Вакуленко поговорить з Олександрою Барковою, сестрою незаконно ув’язненого кримського художника та активіста Богдана Зізи, якого 6 червня Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив до 15 років позбавлення волі у колонії загального режиму. 

Дивіться онлайн випуск «Кримського питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: