«Українська метафізика» — Суспільне транслюватиме концерти українських композиторів

«Українська метафізика» — Суспільне транслюватиме концерти українських композиторів

13 тра. 2022

Суспільне Буковина та Радіо Культура підтримає інформаційно серію концертів «Українська метафізика», які відбуватимуться з 15 до 20 травня у Чернівцях. Частину музичних подій наживо почують слухачі Суспільного радіо, а телеверсію побачать згодом телеглядачі регіональних телеканалів. 

«Українська метафізика» поєднає симфонічну та камерну, інструментальну та хорову музику. Артисти виконають твори Мирослава Скорика, Василя Барвінського, Андрія Штогаренка, Євгена Станковича, Володимира Івасюка та інших українських композиторів. 

Читайте також: Гурт «Kalush Orchestra» став фіналістом Євробачення-2022 

Організовують подію — Чернівецька обласна філармонія спільно із музикантами з інших міст України.

«Сьогодні у багатьох регіонах України культурно-мистецьке життя завмерло. На Буковині ця сфера життя не зупинилася, а з приїздом митців з інших куточків країни навіть своєрідно оновилась. У квітні ми мали чудовий приклад співпраці з митцями та філармонією, результатом якої став запис концерту з бомбосховища у Чернівцях. Ми продовжуємо, і наступним є фестиваль "Українська метафізика". Впевнений, що глядач отримає чудову можливість перепочити й переосмислити рівень та зміст класичної української музики», розповідає продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин.

Читайте також: UA: КУЛЬТУРА можна дивитися у застосунку «Дія»

Команда Суспільне Буковина зніматиме телерадіоверсію трьох музичних подій «Української метафізики», а Радіо Культура транслюватиме наживо дві з них: 

  • у понеділок, 16 травня, з 10:00 у Залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Д. Гнатюка Суспільне Буковина здійснить запис концерту камерної музики від молодих виконавців;
  • у середу, 18 травня, з 18:30 до 19:40 у Чернівецькій філармонії  一 концерт Академічного симфонічного оркестру філармонії (диригент  一  Йосип Созанський, Андрій Савчук, Київ) Трансляція цього концерту відбудеться наживо на фейсбук-сторінці Радіо Культура. У програмі:  
  • М. Скорик, Концерт №5 для скрипки з оркестром (солістка  — Даніела Паламарюк); 
  • В. Барвінський, Концерт для фортепіано з оркестром (солістка  — Лілія Холоменюк); 
  • М. Лисенко, кантата «Гамалія» (хорове виконання).
  • У п’ятницю, 20 травня, з 18:30 до 19:40 у Чернівецькій філармонії — концерт камерної музики Лілії Холоменюк (фортепіано, Чернівці), Марти Кузій (фортепіано, Львів), Гліба Саська (віолончель, Київ), Юлії Чампели (скрипка, Чернівці). Трансляція наживо відбудеться на фейсбук-сторінці Радіо Культура. 

Згодом телеверсію усіх трьох концертних днів дивіться на регіональних телеканалах Суспільного, а також слухайте на Українському Радіо Буковина. 

Більше про подію тут

Суспільний мовник на Буковині — це телеканал UA: БУКОВИНА та Українське Радіо Буковина, а також діджитал-платформи:

Телеканал UA: БУКОВИНА мовить у цифрі та є у переліку телеканалів ефірного телебачення T2. Онлайн-трансляція — на сайті.

 

Українське Радіо Буковина мовить через проводову мережу, онлайн та на FM-частотах: 

  • Чернівці – 91,8 FM
  • Новодністровськ –106, 6 FM;
  • Путила – 107,0 FM

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить синхронно з Українським Радіо.