Виклики для журналістів і медіа під час війни обговорили на Суспільному у Чернівцях

Виклики для журналістів і медіа під час війни обговорили на Суспільному у Чернівцях

8 кві. 2022

8 квітня на Суспільне Буковина відбулося обговорення «Виклики, з якими стикаються журналісти у час війни: як ефективно долати проблеми»*. Участь взяли громадськість та медійники: зустрілися у приміщенні Чернівецької філії Суспільного, а частина доєдналася дистанційно через через zoom-конференцію. 

Журналісти й експерти поділились власними напрацюваннями щодо роботи у час війни, обмінялися досвідом. Обговорили, правила безпеки для журналістів, де шукати джерела достовірної інформації, яким повинне бути фінансування медіа, як чинити опір дезінформації та протидіяти кіберзагрозі. 

Читайте також: Суспільне мовлення збирає історії героїчного протистояння ворогу в Марафоні спротиву

«Воєнний час — це низка викликів для медіа: і ретельніша перевірка інформації, і нові правила зйомок і розкриття інформації, і нестабільність фінансова, адже рекламний ринок практично зупинився, і потреба релокації з гарячих точок та налагодження роботи з нових міст, безпекові виклики. Буковина — це мирний регіон, однак Чернівці та навколишні громади прийняли багато переселенців, в тому числі журналістів, і завдання медійної спільноти допомогти їм адаптуватися на новому місці та підтримати у ці непрості часи», 一 каже програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення Вадим Міський, та додає: «Інформаційний фронт є надзвичайно важливим у війні, тому про журналістів маємо дбати не гірше, ніж про військових. На національному рівні Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України звернулася до Президента з ініціативою щодо збільшення розміру одноразової грошової допомоги у разі загибелі або поранення журналіста під час виконання ним професійних обов’язків на час дії воєнного стану на рівні з українськими військовослужбовцями”.

Зауважимо, що Суспільний мовник Буковини створює простір для обміну думок: такі події та обговорення резулярно відбувалися на філії до початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. 

«Допомога у організації подібних подій для нас важлива, адже ми 一 тилова область і можемо надавати майданчик для дискусії у відносно мирній атмосфері. Особливо у цей час для медіасередовища важливо знайти точки дотику, обговорити спільні проблеми та шляхи їх вирішення. Надіюся, що ця подія дала відповіді на питання для місцевих журналістів та створила нові можливості для підтримки їхньої діяльності», розповів продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин.

Суспільний мовник на Буковині 一 це телеканал UA: БУКОВИНА та Українське радіо Буковина, а також діджитал- платформи:

 Суспільне│Новини 

 телеграм-каналі 

 фейсбук-сторінці 

 інстаграм-сторінці 

 ютуб-каналі.

Нагадуємо, де нас можна дивитися й слухати. 

Телеканал UA: БУКОВИНА мовить у цифрі та є у переліку телеканалів ефірного телебачення T2. Онлайн-трансляція 一 на сайті.

Українське радіо Буковина мовить через проводову мережу, онлайн та на FM-частотах: 

o   Чернівці – 91,8 FM

o   Новодністровськ –106, 6 FM;

o   Путила – 107,0 FM

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

*Обговорення відбулося в межах співпраці фундації «Суспільність» у співпраці з Незалежною медійною радою, за підтримки Медіацентру для журналістів Івано-Франківська, Центру демократії та верховенства права, Детектора медіа та Суспільне Буковина.