На UA: БУКОВИНА з’явилася нова vision-студія

На UA: БУКОВИНА з’явилася нова vision-студія

5 бер. 2019

4 березня ведучі UA: Українське радіо Буковина вийшли в ефір із нової віжн-студії.

Зусиллями технічної служби Чернівецької філії на базі радіостудії, де раніше виходили випуски новин, з’явилася нова vision-студія.

Відтепер у ній працюють роботизовані відеокамери з роздільною здатністю 2К, а завдяки комп’ютеру зі спеціальною програмою ведучі можуть приймати дзвінки й смс-повідомлення з месенджерів та соціальних мереж. У студії також встановлено нові мікрофони, які дають якісніший звук. Новий потужний комп’ютер режисера з програмним мікшером та широкоформатним монітором дає змогу режисеру повністю контролювати ефір. Vision-студія одержала також нове сучасне світло й акустичні панелі, що відсікають ехо під час ефіру.

За словами головного інженера UA: БУКОВИНА Сергія Мороза, запуск vision-студії збігся ще з кількома знаменними датами: "Вітаю весь колектив Суспільного на Буковині із запуском нової студії для UA: Українське радіо Буковина. Завдяки злагодженій роботі технічних працівників філії вдалося завершити всі етапи запуску нової vision-студії до знакового дня. Сьогодні FM-радіостанція UA: Українське радіо Буковина святкує своє триріччя, а весь наш край відзначає 70-річчя композитора, поета, творця української поп-музики Володимира Івасюка".

Цього ж дня відзначається 70-та річниця від дня народження Володимира Івасюка, відомого українського композитора й автора низки пісень, які вже стали народними.

Ранковий ефір "Доброго ранку, Буковино!" на телебаченні присвятили Володимиру Івасюку. Ведуча підключилася до ранкового ефіру колег зі Львова, де розповіла про заходи, що відбуватимуться в Чернівцях з нагоди його 70-річчя. Запис ефіру можна переглянути за посиланням. Також філія підготувала графічний відеоматеріал із використанням архівів UA: БУКОВИНА.

У новій радійній vision-студії продовжили розмову про Івасюка та його творчість. Слухали та співали його пісні. Команда радійників підготувала цікаві факти з біографії Володимира Івасюка, які можна буде почути протягом тижня на хвилях UA: Українське радіо Буковина. Записи ефірів можна переглянути за посиланням.

Зі свого боку продюсер Чернівецької філії Максим Волошин оголосив про старт радіопроекту "Дебати на вимогу", який також відбудеться в оновленій vision-студії: "Радіопроект "Дебати на вимогу" ми презентували громадськості ще наприкінці 2018 року. Нещодавно до нас звернулися представники громадських ініціативних груп, щоб дебатувати про те, чи може стерилізація вирішити проблему безпритульних тварин у Чернівцях. Тема справді актуальна. Проект же має на меті надати майданчик для побудови аргументованої дискусії в громаді, а не у форматі "сам винен", як це часто трапляється".

Зіідки у філії зявилась необхідна техніка розповіла менеджерка Ольга Гришин-Грищук: «Ми готували цей проект майже пів року, оскільки наші ресурси обмежені через недофінансування мовника загалом. Зокрема камери нам дістались за результатами внутрішнього конкурсу, а решта деталей поступово докупили. Насправді, це заслуга всієї команди і Чернівецької філії і Центральної дирекції. Ми всі так хотіли змін, що робили все для їх реалізації»