«Цидулки про гуцулів» – передпоказ фільму до 60-річчя телебачення на Буковині

«Цидулки про гуцулів» – передпоказ фільму до 60-річчя телебачення на Буковині

10 лис. 2021

До 60 річниці телебачення на Буковині, команда Суспільного готує передпоказ фільму «Цидулки про гуцулів». Він відбудеться 16 листопада о 17:00 за адресою вул. Головна, 91  (вхід через двір).

Захід відбуватиметься згідно з карантинними обмеженнями. Вхід вільний для усіх за умови сертифікату вакцинації або ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за добу до події.

«”Цидулки про гуцулів” – перший документальний фільм знятий у співвиробництві з місцевим продакшеном. Створюючи цю стрічку, ми керувалися бажанням “залізти” глибше поверхневих популярних кліше про гуцулів. У фільмі є звичаї та традиції, але є також спроба ці компоненти співставити з буденною рутиною та побутом, в яких живуть сьогодні люди у Карпатах. Цього року це не останній документальний фільм, який можна буде побачити на платформах Суспільного Буковини. Зараз також готуємо до ефіру стрічку про життя українців у Молдові. Але про це – згодом», —  прокоментував продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

«Ідея розповісти про гуцулів у мене був вже давно. Рада, що нарешті могла її втілити в документальному фільмі. Моя основна концепція полягала в тому, щоб не підтримувати ті стереотипи, які побутують про гуцулів, а показати справжні, унікальні традиції, які зберігаються досі, показати звичайний побут і розкрити особливість цієї етнокультурної спільноти від перших осіб, тобто самих героїв»,  розповіла авторка ідеї та фільму Євгенія Гайфер.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Будинку радіо Суспільного Буковини  команда регіонального мовника та продакшенів влаштували передпоказ «Радянський бруталізм». Це проєкт, який переміг торік у конкурсі «Створюй із Суспільним» і зараз виходить на усіх регіональних телеканалах Суспільного щопонеділка о 20:20. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.