На шляху до інклюзивного суспільства — Суспільне Буковини інформаційний партнер ІІІ Форуму інклюзивності

На шляху до інклюзивного суспільства — Суспільне Буковини інформаційний партнер ІІІ Форуму інклюзивності

10 лис. 2021

11 листопада  у Чернівцях відбудеться ІІІ Форум інклюзивності, який організовує громадська організація «Чернівецьке об’єднання "Захист"». Команда Суспільного працюватиме на Форумі як інформаційний партнер.

Журналісти Суспільного Буковини візьмуть інтерв’ю у спікерів про доступність для людей із порушенням зору та слуху. Цю розмову зможете побачити у програмі «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: БУКОВИНА у п’ятницю 12 листопада о 19:00 після випуску новин. 11 листопада працюватиме виїзна студія Українського радіо Буковина з 17:20, де журналісти поспілкуються зі спікерами та учасниками Форуму.

«Чи правда, що підприємства керуються винятково економічним зиском та здійснюють свою діяльність першочергово заради прибутку? А, можливо, найосновнішим є позитивний імідж? Хоча і довіра органів самоврядування та простих людей не менш важлива. Як же все це охопити, якщо підприємництво є інклюзивним та соціальним, — говоритимемо завтра», — розповіла керівниця Українського радіо Буковина Інна Стефанець.

Теми цьогорічного форуму включають і питання розвитку бізнесу через розвиток інклюзивних просторів у приміщеннях, і доступність, і навіть гумористичний погляд на проблеми, пов’язані з інклюзією.

«Тема створення інклюзивного суспільства сьогодні є дуже актуальною. Однак, часто, ми, як журналісти, зосереджуємося лише на питаннях висвітлення доступності в інфраструктурі. Зараз важливо говорити і про доступність медіа, дозвілля, культурної сфери. Тема, яку я буду висвітлювати в програмі “Сьогодні. Головне”, це доступність кіно для людей порушенням зору та слуху. З експерткою Вікторією Лучко ми обговоримо питання адаптації фільмів для людей з інвалідністю, законодавче підґрунтя та ті проблеми з якими зіштовхуються люди під час отримання інформації», — каже ведуча програми  «Сьогодні. Головне» Євгенія Гайфер.

На Форумі спікери з України та інших країн, презентують здобутки своїх організацій з громадського сектору, бізнесу, соціального підприємництва, культурної сфери, в напрямку розбудови інклюзивного суспільства.

«Форум важливий можливістю популяризувати позитивні практики розбудови інклюзивного суспільства. Ми хочемо, щоб доступність стала модною рисою сфер бізнесу, громадської сфери, органів державної влади та місцевого самоврядування, тощо. А в суспільстві всі верстви були на рівних включені та не відчували дискримінації чи сегрегації. Ми намагаємося висвітлити позитивні приклади інклюзивності у найрізноманітніших сферах, адже інклюзивність стосується всіх», — каже організатор Форуму Богдан Бойко

Організації та люди, які сприяють розбудові інклюзивного суспільства в Україні, будуть нагороджені відзнаками. Серед них — письменники, представники бізнесу, громадські діячі та організації, комунальні установи тощо.

Нагадаємо, Стежити за новинами Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у фейсбуці та інстаграмі. Переглядати проєкти Суспільного Буковини можна на сайті філії і ютуб-сторінці. Онлайн-трансляція UA: БУКОВИНА та Українське радіо Буковина — за посиланням

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Фото із минулорічного Форуму, надані ГО «Чернівецьке об’єднання "Захист"»