«Радянський бруталізм» — Суспільне Буковини запрошує на передпоказ проєкту-переможця конкурсу «Створюй з Суспільним»

«Радянський бруталізм» — Суспільне Буковини запрошує на передпоказ проєкту-переможця конкурсу «Створюй з Суспільним»

30 вер. 2021

1 жовтня о 13:00 у приміщенні Суспільного Буковини (Чернівці, вул. Головна, 91) команда регіонального мовника та продакшенів організовують передпоказ «Радянський бруталізм». Це проєкт, який переміг торік у конкурсі «Створюй із Суспільним».

«Радянський бруталізм це проєкт про переосмислення просторів минулого родом з СРСР,  з якими ми живемо сьогодні. Проект про вбудоване в простір мистецтво монументальне мистецтво. Це не проєкт про Радянський Союз чи ностальгія за ним — в жодному разі. Ми проїхали понад 5 тис км Україною на мотоциклах досліджуючи архітектуру модернізму та бруталізму, щоб зрозуміти та переосмислити. А тепер хочемо, поділитись цими враженнями із вами», розповів автор та ведучий проєкту Павло Тодорович.

«Для мене ця історія набагато ширша за архітектурну, тревел чи мотоциклів. Це про світогляд, про повагу до простору, в якому ми живемо, про усвідомлення що ж ми робимо зі спадком, який отримали: заперечуємо і знецінюємо, або дивимось в очі, намагаємось зрозуміти, і дати нове життя сьогодні, життя, яке зробить нас культурно і ресурсно сильнішими», — прокоментувала сценаристка проєкту Юлія Подкидишева.

Читайте також: 1000 людей стежать за новинами через telegram-канал Суспільного Буковини

«Будівля, в якій проводиться презентація, відповідає концепції проєкту, оскільки була збудована в радянський період та має елементи бруталізму, тому це навіть симфолічно  провести там зустріч щодо цього проєкту», розповіла менеджерка Суспільного Буковини Ольга Гришин-Грищук.

Вхід вільний, передпоказ безкоштовний. Захід проводитиметься згідно з карантинними обмеженнями, тому масковий режим та дистанціювання – обов’язкові.

Проєкт «Радянський бруталізм» невдовзі покажуть в ефірі усіх регіональних мовників Суспільного. Стежте за анонсами на  сайті  Суспільного Буковини.

Нагадаємо, минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 68 проєктів: 29 телеглядачі Суспільного побачать до кінця року. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.