Обговорення порядку денного сесій та питання від глядачів депутатам: спецефір «Сесія. Головне» на Суспільному Буковини

Обговорення порядку денного сесій та питання від глядачів депутатам: спецефір «Сесія. Головне» на Суспільному Буковини

23 вер. 2021

22 вересня в ефір Суспільного мовника Буковини вийшла програма «Сьогодні. Головне» у форматі спеціального ефіру «Сесія. Головне»: журналісти разом із депутатами Чернівецької міськради та запрошеними експертами говорили про питання прийдешньої сесії міської ради 24 вересня.

Подібний формат програми команда Суспільного Буковини планує організовувати щоразу перед сесією Чернівецької міськради: обговорюючи актуальні питання порядку денного поточних засідань, з’ясовувати позицію політичних партій з приводу голосування за визначені питання проектів рішень. А також після сесій у студії «Сьогодні. Головне» журналісти із депутатами та експертами аналізуватимуть постфактум все те, що відбулося на сесії, та ті рішення депутатського корпусу.

   Читайте також: Осінні телепрем’єри на регіональних телеканалах Суспільного

«Ми хочемо, аби громада міста більше знала про рішення, які планують прийняти і приймають місцеві депутати під час сесій Чернівецької міської ради. Для того, аби дотриматися балансу думок, до ефіру запрошуємо представників всіх фракцій політичних партій та експертів. Плануємо, що такі обговорення будемо робити перед сесією міської ради та після, аби дослідити, як депутати приймають рішення та чи дотримуються своїх обіцянок та позицій, які були висловлені раніше. Маю надію, що подібний формат дозволить чернівчанам знати більше про життя обласного центру та формувати більш чіткіше свої політичні погляди, які будуть мати більше раціонального, аніж емоційного та ірраціонального», розповів продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

На минулому ефірі у студії Суспільного були Віталій Другановський «Слуга народу», Тарас Прокоп «Єдина Альтернатива», Антоніна Баб’юк «Команда Михайлішина», Олексій Каспрук «Пропозиція» та Михайло Яринич «Народний контроль». 

Онлайн до обговорення в прямому ефірі долучилися: Володимир Бешлей «Рідне місто» та Тетяна Лебухорська ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» та Андрій Шалєєв «Європейська Солідарність».

«Це свого роду унікальний формат на рівні області, бо подібні програми роблять, здебільшого, у Києві. Тим не менш, ми пробуємо зробити якісні дискусії тут, у Чернівцях, щоб політики могли адекватно дискутувати і відповідати на питання один одного. При цьому, глядач може бачити і чути депутата, якого він обрав, ставити йому запитання, аналізувати те, що депутат обіцяв перед виборами і за що конкретно голосує на сесіях», розповідає журналістка Суспільного Буковини Інна Кубай і додає: «Можливо, послухавши думки глядачів, експертів та інших депутатів, політики зможуть краще проаналізувати питання, які виносять на сесію, і проголосувати враховуючи думки чернівчани».

Адаптована версія програми «Сьогодні. Головне» з’явиться в ефірі Українського радіо Буковина 23 вересня  о 17:20.

Переглянути ефір «Сьогодні. Головне» від 22 вересня можна на сайті за посиланням.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та UA: Українському радіо Буковина, а також онлайн на сайті філії.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.