Герої «БУК: Маршруту» зустрілися з чернівчанами

Герої «БУК: Маршруту» зустрілися з чернівчанами

20 лис. 2019

19 листопада на UA:БУКОВИНА відбулася зустріч з героями тревел-влогу «БУК: Маршрут» Романом Олійником та Олександром Ткачуком. 

Мета проекту — показати привабливість Буковини як туристичного регіону. Кожен випуск — це поїздка в один із районів Чернівецької області, де герої знайомляться з місцевими жителями та туристичними принадами краю.

Чернівчани запитували Олександра та Романа про проблеми, які існують у туристичній галузі Буковини, куди поїхати в першу чергу, а також про те, хто розробляв маршрут та шукав людей, які б розповідали про їхній край.

Авторка ідеї «БУК: Маршруту» Юлія Подкидишева розповіла: «Тревел-влог — це щось нове для чернівецького глядача, тому виробництво «БУК: Маршруту» було творчим експериментом. Це подорож одного дня в одному районі в максимально реалістичних умовах — ми порушуємо традицію показувати «найкраще і постановочне». Звичайно, іноді були проблеми в комунікації з головами сіл, на території яких розташовані певні локації для зйомок. Ми вкотре зіштовхнулись з тим, що районні чиновники досі не розуміють головні функції, ролі та права ЗМІ. Аналізуючи фідбек, бачу, що часом глядач чекає від телебачення «спонукання до чогось», але це не наша місія. Дивіться телепродукт, надихайтеся, іноді розчаровуйтеся, дивуйтеся і обов’язково робіть висновки самі, а досвід експедиції Роми і Сашка насправді унікальний. Приємно, що глядачі вже подорожують локаціями програми і відкривають для себе нову Буковину».

Оператор Олександр Ткачук також поділився своїми враженнями від проекту: «Я люблю подорожувати —  тому для мене нічого складного не було. Хоча це дорога, тому завжди виникають непередбачувані обставини пов’язані з транспортом, добиранням, але це завжди пригода. Вважаю, що «БУК: Маршрут» сприятиме внутрішньоукраїнському та локальному туризму. Якшо почнуть приїжджати туристи, це призведе до розвитку інфраструктури та Буковини загалом. У нашої області величезний туристичний потенціал».

В ефір вже вийшло шість випусків «БУК: Маршруту», сьомий випуск дивіться в суботу о 9:40 на екранах усіх регіональних мовників Суспільного.

Інтерв’ю з ведучим «БУК: Маршруту» Романом Олійником тут.