«Працювати на телеканалі ведучим — моя дитяча мрія, яка здавалася недосяжною» — ведучий тревел-шоу Роман Олійник

«Працювати на телеканалі ведучим — моя дитяча мрія, яка здавалася недосяжною» — ведучий тревел-шоу Роман Олійник

19 лис. 2019

 

Чому вирішили працювати на UA: БУКОВИНА?

— Відповідь на це запитання буде банальною, та я завжди мріяв працювати на телеканалі ведучим. Це моя дитяча мрія, яка здавалася недосяжною. Та щоразу переконуюся в тому, що нічого нереального немає — головне бажання.

Коли починається ваш ранок?

— Ранок починається о п’ятій, адже потрібно прокинутися, поснідати, привести себе до ладу. Ранок ведучого має ще певні особливості: фонетична розминка й вичитка сценарію ефіру, потім дорога до студії. А вже тут (у студії) починається магія, яку бачать глядачі Суспільного на своїх екранах.

Як почали працювати в проєкті «БУК: Маршрут»?

— Я багато подорожував Європою, але ловив себе на думці, що так мало знаю про свій рідний край. Не було змоги вирватися зі звичного ритму й почати навколобуковинську подорож. Моєю головною мрією було побачити Памір, який захоплює своїми краєвидами. Та я навіть не здогадувався, яка багата Буковина на інші неповторні локації. 

 

Що найцікавіше трапилося з вами за час зйомок проєкту?

— Насправді кожний день зйомок «БУК: Маршруту» був сповнений цікавинок. Багато що дивувало, починаючи від равликів на Буковині, лицарських боїв на Хотинщині, де мені довелося позмагатися зі справжнім майстром своєї справи. Також несподіванкою для мене стала плантація екзотичних фруктів на Глибоччині. Не думав, що таке існує в нашій області.

Ви подорожували з обмеженим бюджетом. Чи не створювало це труднощів?

— Ні, адже грошей вистачало, щоб поїсти, заночувати та доїхати. Та ще й привітні буковинці люб’язно запрошували переночувати й частували. Особливо в гірських районах така гостинність була дуже доречною, бо в горах погана інфраструктура й доїхати до Чернівців увечері проблематично.

Якби проєкт знімали зараз, то що б ви змінили?

— Хотілося б трохи більше ефірного часу, адже програма не охопила всіх локацій, які варті уваги туристів. Доводилося обирати найцікавіше.

Нагадаємо, із 12 жовтня щосуботи о 9:40 в ефірі всіх регіональних філій Суспільного виходить тревел-шоу «Бук: Маршрут». Це проєкт виробництва UA: БУКОВИНА, який відібрали на внутрішньому конкурсі творчих ідей.