У Чернівцях змінили вартість харчування у школах

19:35, 19 лис. 2019
 
У Чернівцях змінили вартість харчування у школах

З наступного року сніданки для учнів 1-4 класів коштуватимуть 12 гривень 50 копійок. Обіди для пільгових категорій учнів початкових класів коштуватимуть 19 гривень 41 копійки, 5-11 класів – 22 гривні 58 копійок. Ціна обіду для учнів у пришкільних таборах – 23 гривні 80 копійок. За відповідне рішення проголосували на засіданні виконкому Чернівецької міської ради. Платитимуть з бюджета міста.

Відтепер безкоштовно харчуватимуться лише ті учні 1-4 класів, які зареєстровані у Чернівцях, або якщо їхні батьки платять податки до бюджета міста.

Вартість харчування, яку затвердили є граничною, вона коливатиметься, залежно від того, яку ціну запропонують на торгах приватні підприємці.

Водночас в їдальнях чернівецьких шкіл оновлять меню.

«Якщо раніше діти харчувалися у полегшеному режимі – була булочка, бутерброд, компот, то тепер це буде повноцінний сніданок – салатик, омлет, сосиски. Меню на обіди також осучаснили. Будуть поленти, рибні палички, лимонад, салат з буряком та сухариками», – каже начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

Меню доповнять стравами зі збірника українського шеф-кухаря Євгенія Клопотенка.
Нагадаємо, у жовтні у чернівецькій школі №28 презентували 26 таких страв. Сергій Мартинюк нам тоді у коментарі сказав, що страви погодили у Держпродспоживслужбі.