«Ми не намагались наїхати на прикордонників», – водій автівки, у яку стріляли прикорднонники

12:26, 20 сер. 2019
 
«Ми не намагались наїхати на прикордонників», – водій автівки, у яку стріляли прикорднонники

За кермом автівки, яку зупиняли біля кордону, був Микола Скрипчук.

За його словами, він з двома хлопцями їхав зі сторони Селятина в напрямку гори Томнатик, у 800 метрах від кордону. Він побачив двох чоловіків зі зброєю.

«У них не було світловідбиваючих жилетів чи розпізнавальних знаків. Один із прикордонників припідняв руку, я з ним привітався. Проїхав приблизно 200 метрів – почув голосні хлопки. Музика грала в машині, я не зрозумів, чи це були постріли. Проїхав ще приблизно 150 метрів – відчув різкий біль у руці, зрозумів, що у мене стріляють. Повернув голову – на задньому сидінні побачив, що Іван увесь у крові», – каже Микола Скрипчук.

Він відвіз Івана Боштогу з вогнепальним пораненням у голові у Путильську районну лікарню.

Мама Івана Наталія Боштога нам у коментарі повідомила, що її старший син Юрій оглядав машину, в яку стріляли. За її словами, колеса не пошкоджені, у машині розбите заднє скло.

Нагадаємо, в ніч на 18 серпня чернівецькі прикордонники намагались зупинити автомобіль, який рухався в напрямку села Шепіт. Начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко повідомив, що водій не відреагував на постріли по колесам та продовжив рух. За словами прес-офіцера, автомобіль міг наїхати на прикордонників, відтак вони почали стріляти по кузову. У відділі комунікації Нацполіції області повідомили, у автівці було 3 чоловіків. Прикордонники поранили чоловіка, який сидів на задньому сидінні автомобіля. Він з села Киселиці Путильського району. Стан чоловіка залишається стабільно важким. Він перебуває у стані медикментозного сну.