ЦВК направила листа «Слузі народу» щодо можливого подвійного громадянства у кандидата по 204-му виборчому округу Валерія Божика

11:57, 8 лип. 2019
 
ЦВК направила листа «Слузі народу» щодо можливого подвійного громадянства у кандидата по 204-му виборчому округу Валерія Божика

Центральна виборча комісія направила «Слузі народу» листа щодо можливого подвійного громадянства у 4-рьох кандидатів у народні депутати від їхньої партії. Серед них – кандидат від Буковини по 204-му мажоритарному округу з центром у Хотині Валерій Божик.

Нам у коментарі представник "Слуги народу" у Чернівецькій області Віталій Другановський сказав, що у партії не будуть проводити внутрішніх перевірок, зараз очікують відповіді від консульства Румунії, куди сам Божик подав документи на перевірку наявності в нього румунського громадянства.

Раніше народний депутат від 204-го округу Максим Бурбак сказав, що двоє його конкурентів – самовисуванець Анатолій Паланійчук та кандидат від партії «Слуга Народу» Валерій Божик мають громадянство Румунії. Із цією інформацією Максим Бурбак звернувся до ЦВК.

У консульстві Румунії нам сказали, що не можуть надати інформацію щодо наявності румунського громадянства у Валерія Божика, також її не можуть надати Максиму Бурбаку.

Сам Валерій Божик інформацію заперечує, 5 липня він звернувся до консульства Румунії з проханням перевірити у нього наявність румунського громадянства.

Ми звернулись із запитом до Державної прикордонної служби, аби дізнатись, чи перетинали Валерій Божик та Анатолій Паланійчук кордон з румунським паспортом.