Апеляцію щодо знесення недобудови поруч із резиденцією митрополитів розпочали розглядати по суті

9:37, 5 лип. 2019
 
Апеляцію щодо знесення недобудови поруч із резиденцією митрополитів розпочали розглядати по суті

До матеріалів справи додали результати повторної будівельної експертизи, за якою порушень протипожежної відстані між забудовою і житловим будинком не виявили

Раніше Шевченківський районний суд Чернівців визнав забудову за адресою Йозефа Главки, 2 незаконною і постановив її знести. Власники ж подали апеляцію на це рішення.

Щодо законності забудови судяться сусіди. Один з них у дворі спільного приватного будинку розпочав будівництво магазину з перукарнею. Після останнього рішення суду роботи призупинили. Впродовж місяця на території проводили повторну будівельну експертизу щодо дотримання протипожежної відстані між будинками.

Захисник відповідача Олександр Загарія сказав, зважаючи на те, що висновок експерта зроблений на підставі запиту представника забудовника, доказ не може бути долучений до справи. За його словами, під час огляду території експерт не міг пред’явити посвідчення, яке б підтвердило його посаду. Натомість показав свідоцтво, у якого закінчився термін дії. Висновки цієї експертизи судді долучили до матеріалів справи.

Представниця забудовника Наталя Рендюк каже, усі дозвільні документи у забудовника є. Роботи погодили і з Міністерством культури, оскільки забудова розташована у буферній зоні пам’ятки ЮНЕСКО, де будівництво обмежене.

Слухання справи перенесли на 18 липня, щоб представник відповідача мав змогу ознайомитися із висновком експертизи.