17 мільйонів гривень потрібно для завершення будівництва перинатального центру у Чернівцях

15:35, 14 тра. 2019
 
17 мільйонів гривень потрібно для завершення будівництва перинатального центру у Чернівцях

За грошима звернулися до Кабінету міністрів та народних депутатів. Про це повідомив в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександр Пуршага.

За словами в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександра Пуршаги, зараз будівля перинатального центру готова на 80%, утім коли саме її можна буде здати в експлуатацію – невідомо.

«Якщо буде повне фінансування, тобто ті додаткові 17 мільйонів, яких у нас немає, але ми звернулися до Кабміну і народних депутатів і нам пообіцяли, що їх виділять найближчим часом. То як будуть ці кошти, тоді ми і завершимо цей об’єкт» - каже Пуршага.

Нагадаємо, створити «Чернівецький обласний перинатальний центр» на місці міського пологового будинку №1 планували ще у січні 2012 року. На реконструкцію тоді потрібно було 79 мільйонів, гроші мали отримати з державного бюджету.
У серпні 2013 виділили кошти і почали будівельні роботи, закінчити реконструкцію планували до кінця року. У вересні 2013-го через затримку коштів відкриття відтермінували.
У 2017 році в управлінні капітального будівництва області зробили перерахунок коштів – вартість зросла з 79 мільйонів до 116, у 2018-му з 116-ти до 161 мільйона.