Суспільне запустило мобільний додаток «Суспільне Новини»

Суспільне запустило мобільний додаток «Суспільне Новини»

28 січ. 2021

«Суспільне Новини» — це офіційний мобільний додаток UA: Суспільне мовлення, який дозволяє легко та зручно читати останні новини України та світу. Додаток було створено наприкінці 2020 року в рамках проєкту грантової підтримки Суспільного мовника Шведським агентством міжнародної спіпраці та розвитку (SIDA).

Додаток фактично повторює мобільну версію новинного сайту Суспільне Новини, але стане в нагоді великій аудиторії читачів, що віддають перевагу перегляду новин у додатку, а не через браузер. 

Про створення, цілі та важливість мобільного додатку «Суспільне Новини» розповів Андрій Боборикін — головний редактор департаменту цифрових платформ UA: Суспільне мовлення.

Читайте також: Суспільне — серед лідерів дотримання профстандартів в онлайн-медіа

«Ідея створення мобільного додатку Суспільного не є абсолютною новацією для нашої компанії, бо вже існує низка мобільних додатків під нашим брендом. Але для новин крос-платформеність критично важлива. Ми прагнемо, щоб контент Суспільного був доступний на максимальній кількості популярних серед українських користувачів платформ. Мобільний телефон є найпопулярнішим медіумом у світі, отже присутність там обов‘язкова для будь-якого медійного проєкту. Це, безумовно, тільки один із перших кроків у цьому напрямку  і це бета-версія додатку. Поступово будемо додавати туди новий функціонал», — прокоментував Андрій Боборикін.

Після відповідного тестування та перевірки, додаток уже готовий до використання і його можна завантажити з App store та Google Play.

Нагадаємо, Суспільне Новини — окремий новинний сайт із найоперативнішою інформацією з усіх куточків України. Особливість сайту — розділ регіональних новин. Місцеві кореспонденти надають оперативну інформацію зі всієї країни. Завдяки цьому новинна платформа Суспільного оперативно та об’єктивно забезпечує достовірними новинами. Окрім новин, на сайті є статті, відеоексплейнери, інтерв’ю з відомими людьми та навіть рубрика «антистрес». Новини  Буковини можна переглянути за посиланням. Крім того, стежити за розвитком подій регіону можна на фейсбук-сторінці мовника, телеграм-каналіютуб-каналі та інстаграм-сторінці Суспільне Буковина.