До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним»

До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним»

21 січ. 2021

Із 22 січня розпочинається захист проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування», що пройшли пітчинги у регіональних філіях Суспільного. До захисту відібрані 18 проєктів з 13 філій Суспільного. Найбільше ідей — від UA: ЧЕРНІГІВUA: ВОЛИНЬUA: ЗАПОРІЖЖЯ та UA: ОДЕСА.

Читайте також: На конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 відібрали 29 проєктів, ще 39 — у довгому списку

«Підтримка та розвиток локальних журналістських розслідувань у регіонах — це велика відповідальність для Суспільного мовника. З командами-переможцями конкурсного відбору на всіх етапах будуть співпрацювати як наші локальні продюсери, так і національна команда розслідувачів на чолі з Інною Білецькою. Фільми-розслідування команди Суспільного вже привернули до себе увагу, а “Сто років ізоляції” — отримав міжнародну відзнаку», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: Фільм Суспільного «Сто років ізоляції» — переможець журналістського конкурсу

Нагадаємо, пріоритетними напрямами для проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування» є такі 7 тем: медицина, освіта, бюджети, цифрова безпека громадян, корупційні зв’язки місцевих посадовців і чиновників, захист основоположних прав та свобод громадян, екологічна безпека.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.

Минулого року команда Суспільного мовника розпочала роботу над власними документальними розслідуваннями. Вийшло чотири проєкти: «Дрогобич 101/1»«Сто років ізоляції»«Помилка 83» та «Канабіс. Особливо небезпечний».