НА UA: БУКОВИНА відбувся звіт про використання обласного бюджету

НА UA: БУКОВИНА відбувся звіт про використання обласного бюджету

28 лис. 2018

 У п’ятницю 23 листопада, о 19:20 на Суспільному мовнику Буковини в партнерстві з Громадським рухом ЧЕСНО вийшов у ефір дев’ятий випуск всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, покликаного змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі. На UA: БУКОВИНА гостем студії став голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

У зв’язку із терміновим відрядженням пана Олександра до Києва, звіт відбувся по телефону.

Розпочався звіт із питання будівництва Перинатального центру у Чернівцях, який обіцяли завершити до кінця 2018, але на сьогодні обласна влада каже, що не вистачає ще 45 млн. грн. Хоча, на рахунках, ще є 18 млн не використаних коштів. Скільки потрібно для завершення будівництва перинатального центру у Чернівцях 18 млн. чи 45? Олександр Фищук екс-голова Чернівецької ОДА: “Сьогодні з урахуванням тих 43 млн. грн, які були перераховані з державного бюджету, ще потрібні і 18 які є на залишку і майже 44 млн гривень на обладнання. Тому просили передбачити у бюджеті ці суми бо ми передбачили і облаштування території, і заміну ліфтів. Якщо нас профінансують ми завершимо Перинатальний центр у 2019".

Продовжуючи тему Перинатального центру, було поставлено питання від експерта звітів. Питання від Наталії Гусак, голова ГО «Пацієнти Буковини»: “Майже 43 млн гривень просиділи цілий рік на рахунках, їх ніхто не використав. Від кого залежало використання коштів, які на рахунках просиділи майже рік?” Олександр Фищук, екс - голова Чернівецької ОДА: “Спочатку проектно-кошторисна документація була на одну суму, далі знову розпочалися тендерні процедури. Зміни до проектно-кошторисної документації ми поставили завдання по облаштуванню усієї  території Перинатального центру тому на це пішов час".

Важливою тезою звітів була тема реформи дорожнього господарства. Питання від експерта програми. Тарас Халавка, голова громадської ради при Чернівецькій ОДА: "Ми у вересні бурхливо обговорювали  питання реформування дорожнього господарства на засіданні громадської ради, тоді виникло питання щодо тих 68-ми млн. грн які Кабмін зібрався забрати у Чернівецькій області, через те, що вони не були освоєні. Чи Кабмін їх вилучив?” Олександр Фищук: "Кошти перекинули на дорогу М 03, за нашою пропозицією. Ми постійно звітуємо на всіх сайтах про використані кошти. І там можна побачити на що ми витрачаємо бюджетні кошти. По загальному фонду на дороги кошти поступають, а по спецфонду  ні копійки не поступило, і якраз ці кошти з КПП "Порубне", що по митному експерименту, і перекинуті на дорогу М-03, кошти всі освоєні, їх не забрали".

Запис програми #Звіти наживо на UA: БУКОВИНА можна переглянути нижче.

Фінальні #Звіти_наживо 2018 року відбудуться у грудні та стосуватимуться звітів мерів обласних центрів та великих міст за 2018 рік.