Суспільне Буковина транслюватиме онлайн найцікавіші події фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

Суспільне Буковина транслюватиме онлайн найцікавіші події фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

1 вер. 2020

Із 4 до 6 вересня у Чернівцях триватиме ХІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ*. Через карантинні обмеження він відбудеться онлайн. Суспільне Буковина транслюватиме найцікавіші події онлайн на телеканалі UA: БУКОВИНА, офіційних сторінках у Facebook та в YouTube. UA: Суспільне мовлення — медіапартнер поетичного фестивалю.

Головна мета фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ — повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами. 

Фокусна тема цьогорічного фестивалю — «Слідами Целана». У програмі: поетичні читання, дискусії та презентації п’яти нових книг. Серед них – поетичні збірки «NAKED ONE» Юрія Іздрика, «За такі гріхи Бог ще подякує» Тані Малярчук, поема-трактат Володимира Гаряїва «Метафізичний реквієм», а також прозові — «малий український роман» Андрія Любки й «Порт Житана» Олеся Ільченка. Загалом, учасниками MERIDIAN CZERNOWITZ стануть близько 30 митців із 5 країн. 

«Деякі події фестивалю відбуватимуться безпосередньо у нашій студії та у дворі будинку радіо Суспільного Буковини. Їх та основну частину фестивалю 4 і 5 вересня із Целанівського центру ми покажемо наживо на наших платформах», — розповідає продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин. — Загалом, плануємо зробити радійний спецефір з Юрієм Андруховичем про його новий роман «Радіо Ніч», а найцікавіші дискусії та презентації адаптувати у радіоформаті для наших слухачів». 

Як зазначав Максим Волошин, про фестиваль розповість і команда редакції, яка виготовляє проєкти мовами національних меншин. «Запланували розповісти про MERIDIAN CZERNOWITZ нашим румуномовним глядачам у проекті «У нас на Буковині» та провести ефір про фестиваль румунською на радіо», — каже продюсер Суспільного Буковини. 

Про MERIDIAN CZERNOWITZ  йтиметься й у п’ятничному випуску щоденного телепроекту «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: БУКОВИНА.  Крім цього, команда Суспільного Буковини запланувала увімкнення кореспондентів із подій фестивалю у загальнонаціональний ефір Суспільного.

Більше про програму фестивалю та формат його проведення цьогоріч розповіла у проєкті Суспільного Буковини «Точка дотику» директорка MERIDIAN CZERNOWITZ Євгенія Лопата

*Подія відбувається у межах проєкту «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини в рамках програми «Розбудова співпраці з громадянськими суспільствами у країнах Східного партнерства» в кооперації зі спілкою Freie Ukraine Braunschweig e.V.