Музика під відкритим небом та трансляції наживо  — як Суспільне стало майданчиком для Дня вуличної музики у Чернівцях

Музика під відкритим небом та трансляції наживо — як Суспільне стало майданчиком для Дня вуличної музики у Чернівцях

28 чер. 2020

Кожного року в травні у різних країнах світу відбувається День вуличної музики  фестиваль, який спрямований на популяризацію творчості музикантів-аматорів. Основною вимогою є авторські пісні та музика, яку виконавці презентують громадськості.

Цьогоріч День вуличної музики у Чернівцях через карантин відбувся онлайн. Дата проведення заходу змістилася також.  27 червня о 16:00 трансляція виступів виконавців відбувалася наживо на трьох платформах Суспільного Буковини Youtube, Facebook та телебаченні. Ефір також транслювали Суспільні мовники Закарпаття, Запоріжжя, Рівного, Житомира, Херсону та Хмельницького.

Локацією заходу обрали Чернівецький музей архітектури і побуту, яка за словами співорганізатора, голови ГО «Інформал Буковина» Ігоря Олексюка є підходящою для роботи в карантинних умовах: «Ми шукали безпечний формат для проведення цьогоріч Дня вуличної музики і, разом з тим, прийнятну і простору локацію  — музей під відкритим небом був, як на мене, хорошим варіантом. При цьому, ми вирішили робити цьогоріч захід онлайн, щоб це було безпечно і водночас цікаво, скупчень людей немає, а чути і бачити виступи чернівецьких музикантів можна онлайн».

Учасниками заходу стали Струнний квартет La Viva, Гурт Стріха Поїха, Гурт NaHaBa, Анастасія Сігітова, Анна Симанчук, Дмитро Яценюк, Андрій Григірчик. 

«Цьогорічний День вуличної музики був нетиповим. Негода в західних регіонах України спричинила чимало біди. Багато новин було про паводки і це ще й на фоні пандемії. А коли була озвучена ідея про День вуличної музики онлайн, питань робити чи ні — не поставало взагалі. Людям потрібні позитивні емоції. Тож із дотриманням всіх карантинних обмежень та без глядачів на локації «День вуличної музики у Чернівцях ONLINE» відбувся», — зазначив лінійний продюсер Українського радіо Буковина Павло Тодорович.

 

Головна режисерка Суспільного Буковини Юлія Тодорян розповідає: «Кожного разу робота з ПТС потребує злагодженої співпраці технічної та творчої команд, кожного разу ми продумуємо декілька сценаріїв роботи «якщо дощ піде» або «якщо дощу не буде», сьогодні погода нам посприяла і був гарний сонячний день, тому ми працювали на вулиці, як і годиться в День вуличної музики. Особливо приємно, що наш колега Мар’ян Гіна, був учасником заходу, грав гарну музику і це чудово, що наші працівники такі цікаві особистості».

Слухачі Українського радіо Буковина зможуть почути запис «День вуличної музики у Чернівцях ONLINE»  4 та 5 липня о 12:10

Побачити відео із висоти пташиного польоту можна на сторінці співорганізатора заходу Сергія Кушніра.

Нагадаємо, що на Суспільному Буковини тепер є можливість презентувати свою творчість талановитим музикантам.