«Вдома з Богом» — Суспільне  Буковини випустило серію відеозвернень священників до вірян

«Вдома з Богом» — Суспільне Буковини випустило серію відеозвернень священників до вірян

2 кві. 2020

Команда телеканалу UA: БУКОВИНА у передвеликодній період відзняла серію релігійних відеороликів. Настоятелі церков п’яти конфесій звернулися до вірян із закликами  молитися та єднатися духовно у період карантину. Священники у коротеньких відеозверненнях закликали прихожан допомагати одне одному, підтримувати тих, хто поруч та не забувати про те, що любов до Бога це, в першу чергу, про любов та повагу до ближнього.

«Зараз дуже важливо, щоб населення краю зменшило кількість соціальних контактів. Саме це може знизити динаміку поширення COVID-19. Наше медіа одним з перших організувало пряму трансляцію недільного богослужіння саме з метою надати альтернативу віруючим помолитися вдома. Очевидно, що кількість подібних практик обов’язково буде збільшуватися. Сьогодні ми поспілкувалися з представниками різних церков краю і як наслідок, у ефір телеканалу UA: БУКОВИНА випустили серію мотиваційних відео про безпеку вірян з представниками різних церков Чернівецької області. Так само ці відеоматеріали ми адаптували для слухачів Українського радіо Буковина», розповів продюсер  Суспільного Буковини Максим Волошин.

Відеоролики вже  показали в ефірі Суспільного Буковини як міжпрограмний матеріал,  а 3 квітня слухачі UA: Українського радіо Буковина матимуть можливість почути їх в радійному ефірі. Вони також є доступними на  YouTube-каналі філії.

Усі п’ять відео звернень можна переглянути нижче:

«Вдома з богом»: отець Василь Гасинець, військовий капелан, Декан чернівецький УГКЦ. Відеозвернення тут.  

«Вдома з богом»: Менахем Мендл Гліцнштейн, головний рабин Буковини та Чернівецької області. Відеозвернення знайдете за посиланням

«Вдома з богом»: отець Анатолій Шпак, настоятель костелу Воздвиження Святого Хреста. Відео доступне тут.

 

«Вдома з богом»: пастор В’ячеслав Нагірняк – заступник голови  обласного об’єднання Євангельських Християн-Баптистів. Відеоролик за посиланням.

«Вдома з богом»: отець Василь Угрин, настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ. Відеозвернення за посиланням.

 

Нагадаємо, що 22 березня, команда UA: БУКОВИНА транслювала наживо на регіональні філії Суспільного недільну літургію з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії в Чернівцях. Трансляція богослужіння відбувалася за допомогою пересувної телевізійної станції із закритого храму, як того вимагають карантинні обмеження.