«Буковинці на карантині» — Суспільне Буковини підготувало новий радійний спецпроєкт

«Буковинці на карантині» — Суспільне Буковини підготувало новий радійний спецпроєкт

2 кві. 2020

З понеділка, 6 квітня на UA: Українському радіо Буковина стартує спецпроєкт «Буковинці на карантині». Програма виходитиме на трьох платформах: радіо, телебачення та діджитал-платформі у часовому відрізку 12:20-12:46 та має на меті максимально залучити слухачів Суспільного до діалогу. Також відновлює свою роботу румуномовний відрізок на UA: Українському радіо Буковина, що сприятиме кращому інформуванню румуномовного населення краю.

 

«З початком карантину кількість телефонних дзвінків та повідомлень у вайбер до студії Українського радіо Буковина зросла в рази. Люди перебувають у стресі, а тому емоційною розрядкою є діалог та можливість дізнатися свіжу і достовірну інформацію. Тож цей спецпроєкт — це вимога часу. Ми, як суспільний мовник, у такій непростій ситуації в Україні маємо бути майданчиком з надійною інформацією, і ми це робимо», прокоментував продюсер філії Суспільного Буковини Максим Волошин.

Лінійний продюсер UA: Українське радіо Буковина Павло Тодорович розповів про те, для чого запускається цей спецпроєкт: «Ми хочемо, щоб якомога більше людей долучалося до обговорення спільних проблем, пов’язаних із карантином. Це буде пряма комунікація із буковинцями, адже люди зможуть розповідати і про своє дозвілля, і про проблеми (наприклад, вимушена відпустка чи звільнення), а також про те, як загалом карантин впливає на їхнє повсякденне життя».

Особливістю спецпроєкту є рубрика «коментар у фахівця». Це означає, що важливі питання, озвучені буковинцями в ефірі, журналісти передаватимуть експертам, які зможуть через деякий час відповісти в записі. Отже, радіо стане таким собі комунікаційним каналом між буковинцями та експертами.

Також, зважаючи на швидке поширення COVID-19 на Буковині, команда Суспільного Буковини заснувала спільноту «Буковинці на карантині» у мережі Фейсбук, з метою активізації діалогу між буковинцями та для поширення достовірної інформації про карантин на одній комунікаційній платформі. Ця спільнота стане дискусійним майданчиком і радійні ведучі саме тут будуть отримувати частину повідомлень від користувачів.

Про роботу  регіонального суспільного мовника UA: БУКОВИНА детальніше тут.