Чернівецька філія наживо транслювала фестиваль

Чернівецька філія наживо транслювала фестиваль "Червона рута"

10 жов. 2018

На Соборній площі Чернівців в межах святкових заходів до Дня міста 6 та 7 жовтня відбувся гала-концерт переможців всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута" різних років. У програмі звучали твори Володимира Івасюка в сучасній обробці, патріотичні пісні УПА, акустична музика та надсучасний автентичний фольк-рок.

Чернівецька філія Суспільного стала інформаційним партнером заходу. Пряма трансляція події відбувалась на офіційній сторінці філії.

"Завдяки професіоналізму та конвергенції творчого і технічного колективу філії, нам вдалось на високому рівні провести стрім у Facebook гала-концерту "Червоної рути" та двічі провести ранкові ефіри просто неба. Хвилювались за те, щоб в ці дні була хороша погода, адже дощ міг суттєво ускладнити роботу виїзної студії, – розповів продюсер ТРК "Буковина Максим Волошин. – Наша медійна підтримка фестивалю дозволила дивитись концерт усім, хто не мав змоги фізично перебувати на фестивалі у Чернівцях. Вважаю, що такі музичні події розвивають патріотичну культуру молоді та мають позитивний вплив на суспільство".

В ефірі ранкового шоу "Доброго ранку, Буковина" виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник розповів, що перший фестиваль "Червона рута", який відбувся 1989 року, був присвячений пам’яті видатного чернівчанина – Володимира Івасюка.

"Основне завдання фестивалю – показати, хто представляє інтерес в масовій музиці. Сучасна рок музика, цікавий розвиток музичного матеріалу – все це повинно зацікавити сучасну молодь. "Червона рута" – це поштовх і для нових виконавців. Фестиваль бере на себе відповідальність за зміст пісень, це є важливим аспектом для молодих виконавців", – зазначив він.

Він також наголосив, що наразі велика увага до концерту прикута не тільки з Чернівців. У фестивалі брали участь виконавці із Києва, Харкова, Тернополя та декількох міст Дніпропетровської області. Тож глядачі зібрались з усієї України.

"Червона рута" – фестиваль-мандрівник. За словами організаторів, завданням фестивалю є об’єднання України.аступного року 30-ий ювілейний фестиваль відбудеться 17-23 вересня у Чернівцях. Планується, що відкриватиме захід піснею Володимира Івасюка Національний симфонічний оркестр, джаз-бенд і хор із відомими солістами, які вийшли з "Червоної рути".

Повний запис ранкового шоу можна переглянути за посиланням.