Робота UA:БУКОВИНА в умовах карантину: оперативні новини та безпека журналістів

Робота UA:БУКОВИНА в умовах карантину: оперативні новини та безпека журналістів

17 бер. 2020

На Суспільному Буковини  програми виходять в ефір у запланованому раніше режимі.  Редакція новин працює посилено та, на разі, має ненормований робочий день.

Про роботу телеканалу UA: БУКОВИНА під час карантину розповів продюсер філії Максим Волошин: «Ми обмежили перебування частини працівників у приміщенні філії. Поки не зменшили об’єм мовлення на телебаченні та радіо, але вже сьогодні редактори виконують частину роботи вдома. Нові форми комунікації дозволяють скайпом скористатися і телефоном спікера записати, але ці засоби не завжди доречні. Тому, якщо наші гості та спікери будуть відмовлятися від участі і ефірах, ми будемо змушені тимчасово закрити деякі теле- та радіопроекти. Дистанційна форма зайнятості підходить не всім, адже, наприклад, кореспонденти новин у постійному русі та працюють по місту та області. Тут головне створити безпечні умови праці. Поки закупили атисептики та маски. Стежимо за станом здоров’я журналістів. Тільки хтось із колег скаржиться на самопочуття – відправляємо на огляд до лікаря».

Журналістка відділу новин, Ілона Захарук розповіла про те, як слідкує за особистою безпекою, адже часто виїжджає у місця, де є ризики інфікування корона вірусом:

«Відколи Чернівцях зареєстрували випадки зараження коронавірусом, я декілька разів їздила записувати коментарі та вмикатися з-під інфекційного відділення, де перебувають інфіковані коронавірусом, а також на пункт пропуску «Порубне». Для всіх журналістів та операторів на філії є распіратори, також рекомендують ходити на зйомки в рукавичках. Учора, коли ми працювали на Порубному, для всіх журналістів видали марлеві маски та рукавички. Ми намагаємось ходити в распіраторах на зйомки, де може бути скупчення людей, постійно дезинфікуємо руки антисептиком та ретельно миємо з милом».

Нагадаємо, телевізійний і радійний ефіри Суспільного Буковини можна знайти на  цифрових платформах (Фейсбук, Інстаграм) та на  нашому сайті.