«День для навчання» – представники UA: БУКОВИНА  провели тренінг студентам УАЛ

«День для навчання» – представники UA: БУКОВИНА провели тренінг студентам УАЛ

12 лют. 2020

 

11 лютого представники Суспільного Буковини провели тренінг для студентів чернівецького осередку Української академії лідерства.Цей тренінг мав на меті не просто розповісти студентам УАЛ про Суспільне, а дати їм можливість попрацювати із реальними  медійними «кейсами».

Продюсер UA: БУКОВИНА Максим Волошин розповів студентам про те, як створювати медійні проєкти та які виклики можуть виникати при цьому. «Розповідати про виробництво медіаконтенту – це свято для продюсера, адже це достатньо вузькокорпоративна тема і мало кому цікава. Але коли йдеш спілкуватися зі студентами Української академії лідерства, то знаєш – ці люди хочуть якомога більше спробувати і дізнатися, щоб якісно і ефективно знайти себе у професійному житті. Я впевнений, що студентські роки це період, коли варто дізнаватися якомога більше про середовище, у якому ми проживаємо, щоб адекватніше оцінювати процеси та явища навколо і заспокоїтися. Особливо це актуально у час великих змін та суспільно-політичних трансформацій, які вже не перший рік тривають в Україні», – прокоментував Максим Волошин.

 

Про те, як створюються регіональні новини, розповіла головна редакторка новин Христина Гаврилюк. Які новини є якісними, а які ні, як розпізнати інформаційні «вкиди» та які ЗМІ є авторитетними – ці питання обговорили разом зі студентами.

 

Особливо чітко у студентів УАЛ Чернівці прослідковується інтерес до стажувань, можливості долучитися до виробництва медійного продукту та отримати інформаційну підтримку Суспільного власних майбутніх заходів.

Того ж дня, о 16:30 студенти УАЛ презентували чернівчанам власні проектні ідеї, щодо розвитку міста Чернівців. Менеджерка UA: БУКОВИНА долучилася до обговорення пітчингових проєктів як членкиня журі. 

Менторка з комунікації чернівецького осередку Української академії лідерства Оксана Лютік  розповіла про доцільність мережування та співпраці УАЛ зі ЗМІ: «Один із напрямків навчання в академії — це сформуватись як цілісна особистість, а це поняття вже охоплює критерії емоційного, фізичного та інтелектуального розвитку. І, як на мене критичне мислення – це навик, яким точно повинен володіти лідер. Сьогодні студенти УАЛ Чернівці закріплювали інформацію про медіаграмотність від людей, які кожного дня зіштовхуються з контентом, планами, новими ідеями та новинами. Цінною була інформація як тему перетворити в геніальну ідею, чому важливе наповнення проекту не менше ніж сама подача, що таке медіагігієна та як протидіяти фейками. Вдячні спікерам із Суспільного, які на прикладі своєї роботи розповідали про медійний простір. Завдяки доступності інформації частина студентів захотіли стажуватись на Суспільному та оцінити процеси із середини».

Того ж дня, о 16:30 студенти УАЛ презентували чернівчанам власні проєктні ідеї щодо розвитку міста. «Ми вдячні не лише інформаційній підтримці осередку, але і за хороші фітбеки та поради по запровадженню студентських проєктів для реалізації в місті Чернівці, зокрема менеджерці Суспільного Буковини Олі Гришин Грищук, яка в ролі експерта давала цінні поради та конструктивні зауваження», –  прокоментувала Оксана Лютік.