Чернівецькі гімназисти «формували» свою «Країну гідності»

Чернівецькі гімназисти «формували» свою «Країну гідності»

18 лис. 2019

Простір: UA продовжує функціонувати на Суспільному Буковини. Сьогодні десятикласники Чернівецької гімназії №5 грали в соціальну гру розроблену експертами Ради Європи, яка називається «Країна гідності». Гру ініціювали представники Чернівецької філії Суспільного разом з адміністрацією гімназії.

21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи, тому було актуально розповісти старшокласникам про національні стратегії, які стосуються соціальних прав і гідності саме у цікавій ігровій формі. Гра складна, бо необхідно було із декількох стратегій обрати одну, максимально підходящу для конкретної країни, але школярі впоралися із завданням. Також поговорили про  те, що таке Суспільне,  про права і свободи громадян, а також про те, чому важливо розвивати громадянське суспільство в державі.

Галина Фудрига, заступниця директора з навчально-виховної роботи гімназії №5 розповіла: «Ми намагаємося брати участь у подібних заходах, бо це є громадянська освіта, а для нас, вчителів, важливо виховувати достойних громадян, які поважають себе і одне одного. Ми намагаємося жити за філософією платформи Happy Ukraine — «стань сам щаливим і зроби щасливими інших».

«Ми створювали простір на Суспільному й для таких заходів, коли люди приходять і спілкуються у нас на філії, ми більше дізнаємося про їхню діяльність, а вони більше про Суспільний мовник. Нетворкінг — дуже важлива складова діяльності сучасної компанії», — зазначила менеджерка UA:  БУКОВИНА Ольга Гришин-Грищук.