Про ефективне планування міського простору говорили на Park(ing) Day – UA: БУКОВИНА

Про ефективне планування міського простору говорили на Park(ing) Day – UA: БУКОВИНА

20 вер. 2019

20 вересня в рамках Європейського тижня мобільності відбувся Park(ing) Day. Це щорічна акція, яка проводиться в третю п’ятницю вересня. Метою є привернення уваги людей до планування міських просторів таким чином, щоб місто було комфортним, в першу чергу для пішоходів, а паркування автомобілів – максимально компактним та оптимізованим.

У Чернівцях ініціатива проведення заходів ЄТМу належить громадській організації «Буковинська агенція регіонального розвитку», цьогоріч співорганізатором заходу став також Молодіжний центр Чернівців.

Суспільний мовник Буковини вдруге робить виїзну студію на День Парк(ування), висвітлює розмову ведучих із владою міста та громадськими активістами, створюючи таким чином інформаційний майданчик для діалогу.

Аліна Хрищук, Наталія Пазюк та Ярослав Адамчук – ведучі  UA: Українське радіо Буковина, які під час заходу працювали у форматі виїзної студії.  «У прямих ефірах ми говорили про те, як заходи, що проводять у межах Європейського тижня мобільності, змінюють погляди чернівчан на альтернативні види транспорту. У нас були цікаві гості, розмови про безпеку на дорогах, просторовий і транспортний розвиток Чернівців. Виїзні студії – хороша можливість змінити звичне робоче місце, поспілкуватися у «вільному» форматі з експертами та слухачами», – розповіла Наталія Пазюк.

 

Продюсер UA: Українське радіо Буковина Павло Тодорович прокоментував: «Українське радіо Буковина – це той засіб масової інформації, який підтримує щорічні соціальні та громадські ініціативи. Сьогодні ми організували виїзну студію радіо, яка працювала 2 години поспіль на заході Park(ing) Day 2019. На мою думку, Суспільний мовник повинен підтримувати ініціативи, які спрямовані на інфраструктурний, економічний, туристичний розвиток міста та області. Водночас, такими заходами ми стараємося популяризувати Суспільне Буковини, робити бренд впізнаваним та заручатися підтримкою громадського сектору краю».

Нагадаємо, нещодавно у Чернівцях відбувся Х Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Протягом чотирьох днів заходу, команда UA: БУКОВИНА працювала на виїзних студіях біля Літературного целанівського центру, що на вулиці Ольги Кобилянської.