У Чернівцях відбувся фестиваль Місто Професій

У Чернівцях відбувся фестиваль Місто Професій

9 вер. 2019

8 вересня у Чернівцях відбувся дитячий фестиваль Місто Професій. В рамках заходу діти могли отримати паспорт, спробувати всі представлені професії, отримувати зарплатню та витрачати її на власний розсуд. 

Суспільний мовник — інформаційний партнер фестивалю, який відбувається в різних містаї України.

Працівники UA: БУКОВИНА  Євгенія Гайфер та Роман Пилатик навчали діток ремеслу тележурналіста та відеооператора. Кожен охочий зміг відчути себе ведучим чи оператором. Діти розповідали вірші, історії, хтось "вів репортаж із місця події".

 

"Місто професій" — це важливий захід, адже ми вкотре популяризуємо Суспільний мовник, але вже серед молоді, серед дітей різного віку. А для наших учасників це було хорошою можливістю спробувати себе в ролі ведучого, журналіста чи оператора. Дітям цікаво було тримати мікрофон, поговорити на камеру, або ж записати самотужки відео (звісно під пильним наглядом нашого оператора). Бажаючих було багато і у нас часом була черга, але як результат, ми бачили зацікавленість дітей і це не може не радувати",  — поділилася враженнями журналістка Євгенія Гайфер.

Також дітки мали змогу побачити та потестувати раритетну відеотехніку, особливо популярною була відеокамера, в об’єктив якої, всім кортіло глянути. Музей старої техніки привертав увагу і дорослих, які також з цікавістю коментували, розповідали історії на кшталт "а ось такий радіоприймач ще зберігся й у нас дома".

Нагадаємо, що 8 вересня в Чернівцях завершився ювілейний MERIDIAN CZERNOWITZ