5 вересня стартує Meridian Czernowitz. UA: БУКОВИНА — інформаційний партнер фестивалю.

5 вересня стартує Meridian Czernowitz. UA: БУКОВИНА — інформаційний партнер фестивалю.

28 сер. 2019

5-8 вересня у Чернівцях відбуватиметься Х Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. UA: БУКОВИНА вже традиційно буде інформаційним партнером заходу, з метою популяризації поетичної творчості та міжкультурного діалогу письменників, митців з Європи та світу.

Програма цьогоріч передбачає презентації книжок, літературні дискусії та читання у різних локаціях міста, паради поетів, театральні постановки, музичні концерти.

«Для Суспільного мовника Буковини розповідати про міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz вже є доброю традицією. Цього року фестивалю буде 10 років і рівно стільки ж ми розповідаємо про нього у наших ефірах. З 5 по 8 вересня біля Целанівського центру на вул. Кобилянській буде працювати виїзна студія Суспільного. З 17 по 18 годину глядачі UA: БУКОВИНА та слухачі UA: Українське радіо Буковина дізнаватимуться про все найцікавіше: головні події фестивалю та літературні новинки. Наші ведучі поспілкуються з Юрієм Андруховичем, Іреною Карпою, Сергієм Жаданом, Ігорем і Святославом Померанцевими та іншими учасниками міжнародного літературного свята, яке відбудеться у місті Чернівці»,розповідає продюсер Чернівецької філії Суспільного Максим Волошин.


«У фестивалі візьмуть участь як нові автори, так і ті, хто вже виступав на MERIDIAN CZERNOWITZ попередніми роками. Серед них: Леа Шнайдер, Бйорн Кулігк, Ута Акерман (Німеччина); Юліан Шуттінг, Вольфганг Германн (Австрія); Ільма Ракуза, Саша Гарцетті (Швейцарія); Нуріт Зархі, Шимон Адаф (Ізраїль). З українських письменників і перекладачів: Юрій Ігорович Андрухович, Сергій Жадан [офіційна сторінка], Kateryna Kalytko, Igor Pomerantsev, Тарас Прохасько, Юр Іздрик, Andriy Lyubka, Олександр Бойченко, Artem Cheh, Vladimir Rafeenko, Karpa Irena, Peter Zalmayev, Khrystia Vengryniuk, Марк Бєлорусець, Петро Рихло, Тетяна Милимко, Елена Андрейчикова», про це написали організатори у мережі Фейсбук.

Вхід на всі події вільний. Фестиваль відбувається у рамках проєкту «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність».