Фільм «Зруйновані мости» покаже Суспільне Чернівці

Фільм «Зруйновані мости» покаже Суспільне Чернівці

21 кві. 2023

23 квітня о 21:00 Суспільне Чернівці та інші місцеві канали Суспільного Мовлення покажуть документальний фільм «Зруйновані мости» про двох мешканців Сумщини: 

  • старосту п’яти прикордонних сіл Олександра Яковенка, який з перших днів повномасштабної війни не покинув свою громаду, а на власному транспорті, попри обстріли окупантів, розвозить людям гуманітарну допомогу; 
  • бухгалтерку Інну Скоромну, яка після повномасштабного вторгнення росіян щодня переходить зруйнований міст, щоб допомогти своїм землякам з Лукашівки, — привозить продукти й ліки, бо магазини там не працюють.

Читайте також: Виїзні теледискусії про виклики країни — на місцевих каналах Суспільного

Команда Суспільного знімала стрічку на кордоні з агресором. Сумська область сьогодні — це 564 кілометри кордону з росією. Щодня росіяни обстрілюють села й міста Сумщини. Як раніше розповів режисер проєкту Володимир Бакум, ідея фільму «Зруйновані мости» будувалась на тому, щоб «не тільки розповісти глядачам про людей, які живуть за десятки метрів від російського кордону, та ще, умовно, вчора вважали росіян братами, а й дати розуміння їхньої української ідентичності»

Сценаристка проєкту Сніжана Кутракова зазначила, що фільм — «про вибір, який 24 лютого зробили жителі Сумської області», і тепер у мешканців прикордоння є «свій внутрішній кордон з російським агресором» на декілька майбутніх поколінь.

Нагадаємо, прем’єра стрічки відбулася 29 березня в ефірі Першого. Документальна стрічка доступна для перегляду на ютуб-каналі Першого.

Онлайн дивитися місцеві телеканали Суспільного Мовлення можна на сайтах регіональної мережі. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: