Навчання та освіта в окупації — «Кримське питання» на Суспільне Чернівці

Навчання та освіта в окупації — «Кримське питання» на Суспільне Чернівці

7 кві. 2023

Про шкільне навчання в окупованому Криму, посилення тотальної русифікації освіти та як має відбуватись освітня реінтеграція після визволення українського півострова — 8 квітня о 21:00 дивіться на Суспільне Чернівці, інших місцевих каналах Суспільного Мовлення та на платформах Суспільне Крим новий випуск проєкту «Кримське питання».

Окупація Криму обмежила права українських громадян, які продовжили там проживати після 2014-го. Серед викликів — тотальна русифікація та мілітаризація освіти. За даними Крайової ради українців Криму, з семи українських шкіл зараз не залишилося жодної, більшість українськомовних класів (до окупації їх було близько 400) також розформована. Це пряме порушення рішення міжнародного суду ООН щодо доступності українськомовної освіти в Криму. 

Читайте також: Керівництво ЄМС: «Пишаємося тим, як працюють журналісти Суспільного»

Про це ведуча Олеся Вакуленко говоритиме в ефірі з головою Центру громадянської просвіти «Альменда» Валентиною Потаповою, випускницею школи в окупованому Криму Анною Бойко, дослідницею Кримської правозахисної групи Іриною Сєдовою та заступницею директора інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Тетяною Засєкіною.

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: