Радійниці із Суспільного Буковини  стали лауреатами  національної премії для медійників

Радійниці із Суспільного Буковини стали лауреатами національної премії для медійників

4 чер. 2019

Радіожурналістки  UA: Українське радіо Буковина  Ольга-Стефанія Калиновська та Христина Петренко 27 травня отримали журналістські премії регіональних ЗМІ у номінації за кращий радіорепортаж.  

Роботи оцінювало незалежне експертне журі за двома критеріями: дотримання  журналістських стандартів та на змістовність.

«Насправді, стало цікаво спробувати свої сили у цій сфері журналістики. Згадала, що вийшов класний ефір про кооператив пасічників, де є історія самих бджолярів. Зрозуміла, що це воно, адже передачу робила ПРО людей і ДЛЯ людей. Дізналась про конкурс випадково від столичного колеги, який і загітував податись. Це була проба своїх сил, адже розуміла, що є потужна конкуренція. Тому, коли оголосили, що я отримала спецнагороду від експертів та жюрі, то щиро здивувалася. Тепер з нетерпінням чекаю поїздки до Амстердаму», —  розповідає одна із переможниць Христина Петренко.

Ольга Калиновська  ділиться своїми враженнями від перемоги:  «Участь у Національному конкурсі MEDIA ETC - важливий досвід для кожного журналіста. Тішуся, що стала однією з його лауреаток і вдячна всім членам журі та організаторам за атмосферу і їхню роботу. Готувати ефіри та створювати інтерв’ю на тематику економіки, розвитку бізнесу в нашій державі сьогодні - питання дуже непрості, але це наше майбутнє.. Думаю, що все велике починається з малого. Можливо, когось мої радіопрограми надихнуть створити власні справи чи бізнес в Україні (а таких позитивних випадків є багато: зокрема, це допомогло кільком учасникам АТО та членам їхніх родин)».

«Media etc. 3.0» — це Національна премія для медійників, що спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування національної  економіки, зміни у податковій сфері, розвиток вітчизняного підприємництва. Партнерами «Media etc. 3.0» стали «Громадське радіо» та «Інститут податкових реформ».