UA: БУКОВИНА готує ранкові спецефіри про День вуличної музики та до Дня культурного різноманіття

UA: БУКОВИНА готує ранкові спецефіри про День вуличної музики та до Дня культурного різноманіття

19 тра. 2019

Сьогодні, 19 травня, у Чернівцях  День вуличної музики. На вулицях міста можна побачити музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику.

Журналісти UA:БУКОВИНА цього дня працюватимуть на усіх музичних локаціях: чотири денних сцен та одна нічна. 20 травня о 7.00 у ранковому шоу "Доброго ранку, Буковино!" лунатиме музика усіх жанрових спрямувань: український, румунський, польський фольклор, слов’янський етнос, класична музика, акустична музика, реггі, рок, фолк, реп, хіп-хоп, електронна музика різних спрямувань та вуличні танці.

З 10:00 телеведучі UA: БУКОВИНА Наталка Сорочан та Роман Олійник спілкуються з учасниками музичного дійства. Гостями спецефіру стали музиканти Іван Головач та Влад Крильов, вони представляють музичний стиль етно-фолк. Також виступить кавер-гурт "Дует-15" у складі Тетяни Куцик, Максима Сав’юка та Стаса Белінського. Гурти "Монополія" та "Серцевий напад" ще одні гості UA:Буковина. Також про творчість гурту  Krichuss ведучі "Ранку"  дізнаються у вокаліста цього музичного колективу Дмитра Поліщука, а організаторка хореографічної програми Всеукраїнського фестивалю вуличної музики Анна Юхимець розкаже про особливості танцювальної програми дійства.

Чернівецькі співорганізатори Всеукраїнського дня вуличної музики Олександр Павлович та Сергій Кушнір поділяться з глядачами Суспільного мовника історіями учасників свята, подробицями фестивального закулісся та розкажуть про те, як створюється День вуличної музики.

"Суспільний мовник Буковини завжди прагне бути там, де найцікавіше. Свято вуличної музики, це саме те дійство, яке об’єднує та надихає. Отож, ми з нетерпінням очікуємо на зустріч з нашими друзями, бо більшість, принаймні чернівецьких музикантів та музичних колективів є давніми друзями ЮА:Буковина. Залишається сподіватись, що погода цього дня буде прихильною і нам все вдасться!" — Олеся Жук, керівник творчої групи "Ранок" Чернівецької філії Суспільного мовлення.

21 травня з 7.00 до 9.00 глядачі UA: БУКОВИНА зможуть ближче познайомитися з традиціями та особливостями національних громад Чернівецької області. Команда ранкового мовника готує спеціальну програму, де гостями будуть представники польської, румунської, єврейської культур. У програмі ранкового шоу глядачі почують румунські народні пісні, побачать ексклюзивне інтерв’ю з поетом та перекладачем Мірчею Лютиком, актрисою єврейського аматорського театру Еллою Мадей. Глядачі зможуть побачити в граковій студії представників польської громади Владислава Струтинського, Яна Шейка та Антоніну Тарасову.

"Суспільне Буковини розповідає про життя національних громад достатньо систематично у ефірах на радіо та телебаченні. Однак, ми завжди раді, коли маємо нагоду зібрати представників різних культур у одній студії. Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку це чудова можливість сісти за спільний стіл та розказати про себе своєму румунському, польському, українському, єврейському чи молдовському сусіду", — додав продюсер Чернівецької філії Суспільного мовника Максим Волошин.