«Кримське питання»: «правосуддя» в окупації та незаконна мобілізація

«Кримське питання»: «правосуддя» в окупації та незаконна мобілізація

23 вер. 2022

Незаконні вироки громадянам України в окупованому Криму та загроза незаконної мобілізації для наших співгромадян на півострові — 24 вересня о 20:00 дивіться на телеканалі Суспільне Чернівці новий випуск проєкту «Кримське питання»

Російський «суд» у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та братів Асана і Азіза Ахтемових до 17, 15 і 13 років колонії суворого режиму відповідно та призначив штрафи. Про перебіг справи та доказову базу для винесених незаконних вироків ведуча проєкту Олеся Вакуленко говоритиме з адвокатом Миколою Полозовим. Про політичну вмотивованість переслідувань представників корінного народу Кримського півострова — з головою Меджлісу кримських татар Рефатом Чубаровим.

Читайте також: «Відтінки України. Війна»: історії українських гагаузки, азербайджанки та грузина

У другій частині проєкту йтиметься про загрози незаконної мобілізації для наших співгромадян на півострові — із заступницею Постійного представника Президента України в АР Крим Марією Томак та правозахисницею Іриною Сєдовою.

«Як це порушує права кримчан, як уникнути відправки на війну на боці держави-окупанта і як бути, якщо людина потрапила в зону бойових дій», — анонсує тему випуску журналіст Суспільне Крим, керівник проєкту «Кримське питання» Руслан Халапов.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах регіональних телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Ведуча проєкту — Олеся Вакуленко

Нагадаємо, проєкт «Кримське питання» телеглядачі вперше побачили у лютому 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення його довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюватимуть журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне Одеса, Суспільне Вінниця, Суспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Чернівці — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах: